Παραπολιτικά

Ήττα κατά κράτος

Το διευρυμένο μαθητικό συμβούλιο του Νομού την Παρασκευή στο ΤΕΕ, με μαθητές 38 σχολείων να κρατούν καθηλωμένους επί ώρες τους καθηγητές και τους γονείς τους αλλά και τους περισσότερους εκπροσώπους της πολιτείας- καθώς ορισμένοι αποχώρησαν πολύ νωρίς όπως η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Αναστασοπούλου- έκρυβε πολλές εκπλήξεις κυρίως για τους εκπαιδευτικούς.

Τα παιδιά θέλουν να αξιολογούνται οι δάσκαλοί τους τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους όσο και πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, όπως επιβάλλουν και εφαρμόζονται οι μέθοδοι διδασκαλίας τα τελευταία 40 χρόνια στον δυτικό κόσμο. Συγκρούστηκαν ανοιχτά με πολλούς ενοχλημένους, ακόμα και θυμωμένους εκπαιδευτικούς μέσα στη συνεδρίαση, οι οποίοι πιστεύουν πως αρμοδιότητα για αξιολόγηση έχει μόνο Θεός όταν εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο βίο…

Πιο ώριμα αποδείχτηκαν τα παιδιά. Στο ερώτημα που έθεσαν στους καθηγητές τους «για ποιο λόγο φοβούνται την αξιολόγηση» δεν έλαβαν καμία απάντηση γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Υπάρχει μόνο θυμός και όταν υπάρχει θυμός η καταφυγή είναι το ξύδι… ειδικά από τους ανθρώπους που είναι εντεταλμένοι να μάθουν γράμματα στα παιδιά μας και πληρώνονται γι’ αυτό από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου.

Οι θέσεις των καθηγητών ηττήθηκαν κατά κράτος μέσα από τον πρώτο επίσημο διάλογο με τους μαθητές τους. Μόνο που μέχρι να ηττηθεί η θέση τους και στη διοίκηση με εφαρμογή συγκεκριμένων Νόμων η παιδεία θα εξακολουθεί να πληρώνει ακριβά τις πρακτικές του χθες.

Έχει τεράστια ευθύνη και η συντεχνία των εκπαιδευτικών που η κοινωνία μπάταρε από το δόγμα «κανείς δεν μας αγγίζει γιατί έτσι μας γουστάρει».

Μετείχαν και μετέχουν ενεργά στην υποστήριξη της παρωχημένης θεώρησης που αντιλαμβάνεται την κοινωνία ως άθροισμα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, όπου η καθεμία παλεύει για πάρτη της κι όσο την παίρνει.

Είναι η αντίληψη που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την παιδεία σε απαξίωση πολύ νωρίτερα.

Τα παιδιά έχουν σαφή εικόνα για το χθες που µας κατέστρεψε, γι’ αυτό και ειρωνεύτηκαν και την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, την κ. Αναστασοπούλου, που έκανε πολιτική για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον Χρήστο Μπουκώρο που έκανε πολιτική για λογαριασμό της ΝΔ. Δυστυχώς γ’ αυτούς παίζανε σε λάθος γήπεδο…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το