Κόσμος

Ιταλός παπάς αρνήθηκε τη Θεία Κοινωνία σε αυτιστικό παιδί

katholikos papas
Ως «αδαή» περιέγραψε ο Ιταλός υφυπουργός Παιδείας Νταβίντ Φαραόνε, έναν ιερέα που αρνήθηκε να αφήσει ένα 10χρονο παιδάκι να λάβει τη Θεία Κοινωνία, με την αιτιολογία πως είναι αυτιστικό.

Στο νεαρό κοριτσάκι απαγορεύτηκε η είσοδος στη λειτουργία στην τοπική εκκλησία στη Μεσίνα της Σικελίας, επειδή πάσχει από σοβαρό αυτισμό.

Ο Πάτερ Νίνο Νοουλες, δήλωσε στους γονείς του παιδιού πως η κόρη τους «δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τη σπουδαιότητα του μυστηρίου» και πως θα πρέπει «να περιμένουν μέχρι το παιδί να μπορεί να καταλάβει περισσότερα», σύμφωνα με την εφημερίδα Giornale de Sicilia.

«Το παιδί μου δεν πρόκειται να κάνει προόδους με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε στην εφημερίδα η μητέρα της 10χρονης, Μαρία Ρόζε. «Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να την κάνει όπως και όλα τα άλλα παιδιά».

Παρόλο μάλιστα το γεγονός πως οι γονείς πίεσαν για μια ιδιωτική τελετή για να αποφευχθεί οποιαδήποτε «διαταραχή», ο παπάς και πάλι αρνήθηκε.

Ο υφυπουργός Παιδείας, επανέφερε το θέμα τη Δευτέρα, όταν περιέγραψε στο Facebook την απόφαση του ιερέα ως παράδειγμα της «άγνοιας» και των «διακρίσεων» εκ μέρους της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Φαραόνε, του οποίου η κόρη έχει αυτισμό, έγραψε πως αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο μέσα στην εκκλησία.
«Εάν βάλετε την αναζήτηση ‘ιερέας αρνείται την κοινωνία σε αυτιστικό παιδί’ στο google, θα βρείτε πολλές σελίδες αποτελεσμάτων από όλη την Ιταλία» έγραψε ο Φαραόνε.

Ο ιερέας από την πλευρά του αρνήθηκε τις καταγγελίες και δήλωσε πως «δεν έχει κανένα πρόβλημα» να λάβει το παιδί τη Θεία Κοινωνία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το