Κόσμος

Ιταλός ιερέας κατηγορείται ότι οργάνωνε όργια και εξέδιδε τις 15 ερωμένες του

Στο στόχαστρο έρευνας της ιταλικής αστυνομίας βρίσκεται ένας ιερέας μετά από καταγγελίες ότι οργάνωνε όργια στο πρεσβυτέριό του κι ότι εξέδιδε έως και 15 ερωμένες του.

Οι αρχές ερευνούν κατά πόσον ο π. Αντρέα Κοντίν, ιερέας ενορίας στην Πάντοβα της βόρειας Ιταλίας, σώρευε πλούτο από ανήθικα κέρδη και άσκηση ψυχολογικής βίας. Τρεις ενορίτισσες κατήγγειλαν τον 48χρονο ιερωμένο στην αστυνομία, η οποία κατέσχεσε ποικιλία σεξουαλικών βοηθημάτων και βίντεο, όπου καταγράφονται όργια σε εγκαταστάσεις του ενοριακού ναού του Σαν Λαζάρο.

O ιερέας λέγεται ότι έφυγε απ’ την Πάντοβα -απ’ όπου και η φωτογραφία- για την Κροατία (φωτογραφία: Shutterstock)

Ο Κοντίν φέρεται να έκρυβε τα βίντεο με καλύμματα που έφεραν τα ονόματα διαφόρων προκαθημένων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Κατηγορείται ακόμη ότι προωθούσε στην πορνεία κάποιες απ’ τις ερωμένες του μέσω του Διαδικτύου, ενώ τιςσυνόδευε σε κάμπινγκ γυμνιστών κι ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων στο Cap d’ Agde στις νότιες ακτές της Γαλλίας.

Οι πρώτες καταγγελίες εις βάρος του 48χρονου έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στον τοπικό επίσκοπο, αλλά οι οικείες εκκλησιαστικές αρχές δεν αποτάνθηκαν στην αστυνομία λέγοντας ότι δεν έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους.

Μια 49χρονη εθελόντρια στην ενορία, η οποία είχε ερωτικές σχέσεις με τον Κόντιν, είπε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Il Mattino di Padova: «Τον περιτριγύριζαν πολλές γυναίκες. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει στην αρχή, αλλά αρκετά αργότερα.»

Ο ίδιος ειδησεογραφικός ιστότοπος αναφέρει ότι ο Κόντιν βρίσκεται στην Κροατία για διακοπές με την οικογένειά του και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πάντοβα, Πάολο Τονίν «προσπαθούν να τον προστατέψουν εκεί απ’ την κατακραυγή».

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν συλλάβει τον 49χρονο ιερωμένο.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το