Κόσμος

Ιταλός ερευνητής: Από τι πάθηση έπασχαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι

rwmaioi

Οι άνδρες στην αρχαία Ρώμη μπορεί να αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το πέος τους, ισχυρίζεται ο Ιταλός ερευνητής, δόκτωρ Φραντσέσκο Γκαλάσσι, ο οποίος κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, αφού μελέτησε μια τοιχογραφία της αρχαίας Πομπηίας, που είχε καλυφθεί πριν 2000 χρόνια με την λάβα του Βεζούβιου.

Η τοιχογραφία ανακαλύφθηκε στην είσοδο μιας από τις πιο πλούσιες επαύλεις της αρχαίας Πομπηίας, της οικίας Vettii και απεικονίζει τον θεό της γονιμότητας και του ανδρισμού Πρίαπο, με το πέος σε στύση, αλλά να πάσχει από φίμωση. Η φίμωση είναι συχνά μια επώδυνη κατάσταση του ανδρικού μορίου και είναι η στένωση της ακροποσθίας, δηλαδή του δέρματος που καλύπτει την βάλανο, ενώ, όταν η πάθηση δεν θεραπεύεται μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την νέκρωση του πέους.

Ο Γκαλάσσι μελέτησε την τοιχογραφία και μίλησε στο Discovery News, υποστηρίζοντας, ότι ο Πρίαπος σε άλλες τοιχογραφίες εμφανίζεται με ιδιαίτερα μεγάλο φαλλό, αλλά δεν πάσχει από φίμωση. Ο επιστήμονας δήλωσε ότι η ανεύρεση της τοιχογραφίας στην πλούσια κατοικία των Vetii, μαρτυρά δύο ενδεχόμενα. Ή ένας από τους εύπορους ιδιοκτήτες της έπασχε από φίμωση ή οι περισσότεροι άνδρες που κατοικούσαν στην Πομπηία!

Ο ερευνητής ισχυρίστηκε ότι θεωρεί πως ένα εξέχων μέλος της οικογένειας Vetii έπασχε από φίμωση και ήθελε να δείξει με την τοιχογραφία που τοποθετήθηκε στην οικία του, ότι ακόμα και οι θεοί πάσχουν από φίμωση, ή ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την τοιχογραφία επηρεάστηκε από τους άνδρες της εποχής, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν φίμωση!

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το