Κόσμος

Ιταλία: Βίντεο – σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό κρατουμένων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Βίντεο – σοκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Ιταλία. Το βίντεο δείχνει σωφρονιστικούς υπαλλήλους να επιτίθενται σε κρατούμενους σε φυλακή έξω από τη Νάπολι.

Το υλικό βιντεοσκοπήθηκε στις 6 Απριλίου του 2020, μία μέρα μετά την διαμαρτυρία των κρατούμενων κατά την οποία απαιτούσαν από τη διεύθυνση της φυλακής να τους διανεμηθούν προστατευτικές μάσκες και να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό. Το βίντεο δημοσίευσε αποκλειστικά η ιταλική εφημερίδα Domani. Οι σωφρονιστικοί φαίνονται να χτυπούν τους φυλακισμένους με κλομπ, χαστούκια και κλοτσιές, με αποτέλεσμα κάποιοι να βρεθούν στο έδαφος ως «αντίποινα» στη διαμαρτυρία των κρατουμένων. Πολλοί αναγκάσθηκαν να γονατίσουν, εντελώς γυμνοί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους χτυπούσαν με τα κράνη τους. Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τους, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν γράψει χαρακτηριστικά: «θα τους σκοτώσουμε σαν τα μοσχάρια». Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι τους κρατούμενους, ακόμη και ανάπηρους, στους διαδρόμους και στους κοινούς χώρους των φυλακών.

Η εισαγγελία της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε ξεκίνησε έρευνα, και στην υπόθεση, μέχρι αυτή την στιγμή, εμπλέκονται πενήντα δυο μέλη της σωφρονιστικής αστυνομίας. Είκοσι ένας κατηγορούμενοι εστάλησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό, και είκοσι τρεις παύθηκαν από τα καθήκοντά τους. Σήμερα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την υπουργό δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπρια, να πληροφορήσει αναλυτικά το κοινοβούλιο, σχετικά με το τρομερό αυτό συμβάν. Από την μεριά του, αντίθετα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι «είναι αλληλέγγυος με τους σωφρονιστική αστυνομία, διότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το