Κόσμος

Ιταλία: Στην Λομβαρδία απαγορεύτηκε και η ατομική άθληση εκτός σπιτιού – 800 νεκροί σε μια μέρα

Ακόμη και η ατομική άσκηση εκτός σπιτιού απαγορεύθηκε στη Λομβαρδία, καθώς η Ιταλία ανακοίνωσε άλλους 800 θανάτους το Σάββατο, από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τους 4.825, τον υψηλότερο στον κόσμο.
To μέτρο ελήφθη καθώς η Ιταλία ανέφερε σχεδόν 800 θανάτους από κορωνoϊό το Σάββατο. Η Λομβαρδία είναι η χειρότερα πληγείσα περιοχή στη χώρα με 3.095 θανάτους.
Την ίδια στιγμή, σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ Ρωσία και Κούβα στέλνουν εσπευσμένα ιατρικό εξοπλισμό και γιατρούς.
Όπως τόνισε, κλείνουν σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.

Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.
«Είναι μια απόφαση η οποία μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε και κατάσταση οικονομικής, έκτακτης ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
«Η κοινωνία μας πρέπει να υποστηρίξει, ενωμένη, το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο είναι η ζωή. Δεν χάνουμε το θάρρος και την ελπίδα στο μέλλον», ολοκλήρωσε ο Κόντε.

Όπως ανέφερε τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λομβαρδίας επέβαλε ακόμη σκληρότερα μέτρα και το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για τα 10 εκατομμύρια κατοίκων της περιφέρειάς του. Ετσι, από την Κυριακή ως τις 15 Απριλίου, απαγορεύεται η ατομική αθλητική δραστηριότητα εκτός σπιτιού ή το περπάτημα στη φύση, όλα τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα περίπτερα και τα φαρμακεία. Ανακοινώθηκε επίσης ότι σταματάει κάθε οικοδομική δραστηριότητα ενώ το πρόστιμο για τους ανθρώπους που συναθροίζονται φτάνει τα 5.000 ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το