Κόσμος

Ιταλία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ρέντσι

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ρέντσι πρόκειται να καταθέσει η ιταλική κεντροδεξιά για την υπόθεση της «διάσωσης» τεσσάρων προβληματικών τραπεζών. Το ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της «Forza Italia» στην ιταλική βουλή, Ρενάτο Μπρουνέττα.

Πρόκειται για την υπόθεση η οποία σχετίζεται με την αυτοκτονία του εξηνταοκτάχρονου συνταξιούχου Λουιτζίνο Ντ΄’Αντζελο, στην πόλη Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης. Ο αυτόχειρας έχασε 110.000 ευρώ που διέθετε, σε ομόλογα, στην τράπεζα Banca Etruria.

Υπενθυμίζεται ότι για την διάσωση των τεσσάρων τραπεζών που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν (Banca Etruria, Banca Marche, Carichieti και Carife) κινητοποιήθηκαν τρεις ιταλοί τραπεζικοί κολοσσοί. Αποφασίσθηκε, όμως, παράλληλα, ότι μέρος του κόστους έπρεπε να το αναλάβουν υποχρεωτικά και οι πολίτες.

«Αύριο όλη η κεντροδεξιά, ενωμένη, πρόκειται να καταθέσει, τόσο στην βουλή, όσο και στην γερουσία, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μπρουνέττα. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρόκειται για κοινή πρόταση μομφής της Λέγκα και της «Forza Italia».

Παράλληλα, και το κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλλο έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της υπουργού μεταρρυθμίσεων, Μαρία Έλενα Μπόσκι. Αιτία, σύμφωνα με το κίνημα του Ιταλού ηθοποιού και πολιτικού, το ότι ο πατέρας της Μπόσκι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Etruria, η οποία διασώθηκε μηδενίζοντας την αξία των μετοχών της.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το