Κόσμος

Ιταλία: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων και μείωση των θανάτων από κορωνοϊό

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 228.658. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.616. Παράλληλα, 136.720 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Την Πέμπτη, 21 Μαΐου, το σύνολο των κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 228.006 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.486 άνθρωποι ενώ 134.560 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο 24ωρο δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι και καταγράφηκαν 652 νέα κρούσματα, ενώ 2.160 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 595 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 8.957 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία. Για 49.770 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 10 κρούσματα. O αριθμός των θανάτων παρουσιάζει μείωση: Εχασαν την ζωή τους 26 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με μία ημέρα πριν. Οι δε ιαθέντες είναι 118 λιγότεροι από τις 21 Μαΐου.

Οι ασθενείς στις ΜΕΘ για 47η ημέρα συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού παραμένει κάτω από την μονάδα σε όλη την χώρα, εκτός από τη μικρή βορειοδυτική περιφέρεια της Βάλε Ντ΄Αόστα. Οι αυξομειώσεις του όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή, ιδίως στη βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Οι ειδικοί του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας δεν αποκλείουν αύξηση των κρουσμάτων λόγω της χαλάρωσης των μέτρων. Καθησυχάζουν, όμως, τους πολίτες υπογραμμίζοντας ότι «οι υγειονομικές Αρχές είναι σε θέση να εντοπίσουν έγκαιρα τυχόν νέες μολύνσεις». Από το βράδυ της 22ας Μαΐου πάνω από 1.000 αστυφύλακες και αστυνομικοί πρόκειται να κάνουν υπερωρίες και το βράδυ στην ιταλική πρωτεύουσα, ζητώντας από τους κατοίκους να σέβονται τους κανόνες και να αποφεύγουν επικίνδυνους συνωστισμούς σε δρόμους και πλατείες της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το