Κόσμος

Εισβολή χάκερ σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

zakerberg
Οι λογαριασμοί Twitter, Instagram και Pinterest του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, χακαρίστηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ που επικαλείται το CNBC.

Μια ομάδα χάκερ με την ονομασία OurMine πήρε τον έλεγχο των λογαριασμών του Ζάκερμπεργκ την Κυριακή, βάσει αναρτήσεων που ο ιδρυτής του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αφαίρεσε αργότερα.
Σε ένα tweet, η OurMine έγραψε: «Γεια @finkd (το διαδικτυακό όνομα του Zuckerberg), έχουμε πρόσβαση στο Twitter, το Instagram και το Pinterest σου,δοκιμάζουμε την ασφάλειά σου, στείλε μας μήνυμα».
Η ομάδα, της οποίας ο λογαριασμός στο Twitter μπλοκαρίστηκε από εκείνη τη στιγμή, έστειλε αργότερα μήνυμα στον Ζάκερμπεργκ, λέγοντάς του ότι βρήκε τον κωδικό ασφαλείας του σε μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει στοιχεία χρηστών και η οποία εμφανίστηκε έπειτα από διαρροή στο διαδίκτυο τον περασμένο μήνα.
Μετά το μπλοκάρισμα του λογαριασμού τους, οι χάκερ ανέφεραν μέσω άλλου λογαριασμού τους ότι απλά προσπαθούσαν να προειδοποιήσουν τον ιδρυτή του Facebook για το ελάττωμα στην ασφάλεια.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το