Τοπικά

Ιστοσελίδα πεζοπορικών διαδρομών στο Νότιο Πήλιο

Ιστοσελίδα πεζοπορικών διαδρομών θα δημιουργήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2021, το οποίο προβλέπει την ανάδειξη του πεζοπορικού τουρισμού ως ένα νέο, συνεκτικό και εύκολα αντιληπτό προϊόν στον προορισμό. Στόχος η προσέλκυση επισκεπτών μέσω της προώθησης του νέου πεζοπορικού προϊόντος «Pelion Routes», καθώς και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Η δράση περιλαμβάνει την κατασκευή του πεζοπορικού ιστότοπου, δηλαδή τη μελέτη περιεχομένου και δομής της ιστοσελίδας, το δημιουργικό όλων των στοιχείων του ιστότοπου, την τροφοδότηση με το περιεχόμενο, τη λειτουργία της και τις απαιτούμενες προσαρμογές, την εκπαίδευση του προσωπικού. Περιλαμβάνει επίσης την παραγωγή του περιεχομένου των σελίδων των πεζοπορικών διαδρομών, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου, καθώς και την αξιοποίηση περιεχομένου που θα αναπτυχθεί από τους όμορους ΟΤΑ, ώστε το τελικό προϊόν να είναι αντιπροσωπευτικό του συνολικού τουριστικού προορισμού Βόλου και Πηλίου. Περιλαμβάνει τέλος τη φιλοξενία του ιστότοπου διάρκειας ενός έτους, την αγορά των ονομάτων, την άδεια χρήσης φωτογραφικού υλικού, την τεχνική υποστήριξη και επικαιροποίηση των στοιχείων των πεζοπορικών προτάσεων διάρκειας ενός έτους. Να αναφερθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στις 4.216 ευρώ, ενώ σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην εισήγηση του θέματος, «η έγκριση στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD Leader, πρότασης πεζοπορικής διαδρομής που θα διατρέχει και θα χαρακτηρίζει όλο τον προορισμό, δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας ευρύτατης προβολής και πληροφόρησης για την πεζοπορία στο Πήλιο. Ως ένα πρώτο βήμα εξωστρέφειας της παραπάνω προσπάθειας απαιτείται η δημιουργία ιστοσελίδας πεζοπορικών διαδρομών».

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Στο μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου Απ. Σουλδάτος με αναπληρωτή τον Κων. Βασταρδή ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου στην Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης της διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου, για την υποστήριξη υλοποίησης της πράξης «Συντήρηση, σήμανση και ανάδειξη δικτύου πεζοπορικών διαδρομών», που χρηματοδοτείται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER. Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Να αναφερθεί ότι το τουριστικό προϊόν «Pelion Routes» αναφέρεται σε διαδρομές πεζοπορίας, στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Ειδικότερα, εγκρίθηκε το πρόγραμμα πεζοπορίας, που από κοινού σχεδίασαν οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς –Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. Αφορά στη δημιουργία μιας ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής 445 χιλιομέτρων. Από αυτά τα 120 χλμ ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, τα 135 χλμ στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και τα 190 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το