Αθλητισμός

Ιστορική επιτυχία για τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου – Για πρώτη φορά πλήρωμά της νίκησε στο ράλι Κένταυρος 

Το 38ο Ράλι Κένταυρος θα μείνει στην ιστορία της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, αφού για πρώτη φορά οι νικητές ήταν μέλη της. Οι Γιώργος Αναπολιωτάκης και Θανάσης Τσιούκας θριάμβευσαν με Ford Fiesta R5 σ’ έναν αγώνα που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και από οργανωτικής πλευράς.
Ένας αγώνας με πολλές καινοτομίες ήταν το 38ο Ράλι Κένταυρος. Η πιο βασική του ήταν η νυχτερινή ειδική διαδρομή «Πορταριά», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και ενθουσίασε οδηγούς και συνοδηγούς που έλαβαν μέρος. Η εκκίνηση δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας.
Ένα ακόμη γεγονός που σημειώθηκε για πρώτη φορά ήταν ο θρίαμβος ενός πληρώματος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου. Οι Γιώργος Αναπολιωτάκης-Θανάσης Τσιούκας αναδείχθηκαν νικητές του 38ου Ράλι Κένταυρος, έκαναν το 3/3 με το Ford Fiesta R5 όντας και αήττητοι σε κάθε αναμέτρηση.

Οι εξαιρετικοί Πατρινοί Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης οδήγησαν από το πρώτο μέτρο το Fabia R5, αλλά δεν ολοκλήρωσαν, αφού είχαν μια άτυχη στιγμή στο πρώτο Καράβωμα.
Στην κατηγορία F2 ο κινητήρας της συλλεκτικής Clio των Αναδιώτη-Μακρινού δεν άντεξε. Η «μάχη» για την πρωτιά εξελίχθηκε σε «μονομαχία» ανάμεσα στους αδελφούς Κτιστάκη και στους Πλάγο-Ρέντη με τα 306 και Τype R. Ο Δημήτρης Κτιστάκης οδήγησε πολύ γρήγορα στο Καράβωμα 1, στη δεύτερη ειδική του αγώνα.
Αρχικά οι Κρητικοί «έχτισαν» μια διαφορά, αλλά οι Πλάγος-Ρέντης κερδίζουν έδαφος στη συνέχεια. Η διαφορά ήταν 11,1 δευτερόλεπτα, τη μείωσαν σταδιακά, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό.
Οι αδελφοί Κτιστάκη, που νίκησαν εύκολα στην Κρήτη και δύσκολα στη Θεσσαλονίκη, χθες τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους αθλητές του ΟΜΑΘ, αλλά τελικά επικράτησαν με διαφορά 4,5 δευτερολέπτων.

Δυστυχώς δεν δούλεψε ο κινητήρας στο C2 του Γιάννη Κακεπάκη, όπως και τους Καρλιώτη-Ανάγνου, που τοποθέτησαν το 106 ανάμεσα στα ΕΒΟ, στο R4 των Καρπάνων και στο Α8-ΕVO 6 των Νικολόπουλων. Το μοιράζονται οι Κανδηλιώτης-Παπανδρέου και απολαμβάνουν γινόμενοι ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νίκη τους στην κατηγορία Ν οι Γορίτσας-Σπύρου (ΕΒΟ) εξασφάλισαν το αντίστοιχο πρωτάθλημα.
Σε γενικές γραμμές όλα τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου. Ο αγώνας ήτα πολύ απαιτητικός και από τα 30 αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν 25, γεγονός που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Σταμάτης Αθανασούλας-Βασίλης Μπασιούκας, που στάθηκαν άτυχοι, αφού προδόθηκαν από τη μετάδοση του 208 R2.
Το 38ο Ράλι Κένταυρος διεξήχθη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικά, της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και του Δήμου Βόλου μέσω του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Χορηγοί του αγώνα ήταν οι Traffic oil & Mr Fast της οικογένειας Τσολακίδη, Mercedes Benz Ν. Βούρδας & Υιοί ΑΕ, Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Βόλου, Food Service Καρακατσάνης, Ελαστικά Αντωνοβαρδάκης και Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Τσεκλίδης Γρηγόρης,.

Γ. Μπέτας: Επιτυχημένος αγώνας παρά τις αντιξοότητες
Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης έδωσε μεγάλη χαρά στα μέλη της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, γεγονός που αποτυπώνεται στα λόγια του Γιώργου Μπέτα. «Για μία ακόμη φορά και παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου κατάφερε να διοργανώσει ένα άψογο ράλι. Μετά από τρία χρόνια το Ράλι Κένταυρος επέστρεψε δυναμικά και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα κορυφαία ράλι της Ελλάδας.
Δυστυχώς ο αγώνας πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές, που δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Ελπίζουμε ότι το επόμενο Ράλι Κένταυρος θα είναι ανοικτό σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που διψούν για τέτοιες διοργανώσεις και πάντα δίνουν βροντερό παρών», δήλωσε στη «ΘτΔ» ο γενικός γραμματέας της ΛΑΒ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θερμή η ανταπόκριση του κόσμου στην κοινή δράση για την έμφυλη βία

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για…

4 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν μάνα και γιος και σωρεία αδικημάτων: Εκβίαζαν ανήλικο – Είχε κλειδώσει σπίτι το άλλο παιδί της!

Συνελήφθησαν, το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας δύο άτομα,…

4 Δεκεμβρίου 2023

Συνεχίζονται τα βιωματικά εργαστήρια ΚΑΡΠΑ από εθελοντές της ΛΕΔ Μαγνησίας

Η Λέσχη Ειδικών δυνάμεων με την ψυχή της Λέσχης τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο σε συνεργασία…

4 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 24χρονο Λάζαρο Βαξεβάνο, που σκοτώθηκε στο φριχτό τροχαίο με το βυτιοφόρο

Απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών ο Λάζαρος Βαξεβάνος μετά από φρικτό τροχαίο με βυτιοφόρο το…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ημερίδα με θέμα «Πώς η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προστατέψει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά»

Ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν.Μαγνησίας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πώς η ιδιωτική ασφάλιση…

4 Δεκεμβρίου 2023

Κλειστά την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια στη Μαγνησία

Ο Σύλλογος Κουρείων - Κομμωτών Μαγνησίας ανακοινώνει ότι τα κουρεία και κομμωτήρια την Τετάρτη 6…

4 Δεκεμβρίου 2023