Κόσμος

Ισπανία: Ο οκτάχρονος που βρέθηκε κρυμμένος σε βαλίτσα θα ξανασμίξει με τη μητέρα του

8xronos

Ένα οκτάχρονο αγόρι από την Ακτή Ελεφαντοστού, που είχε βρεθεί στις αρχές Μαΐου κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα στα ισπανικά σύνορα, θα μπορέσει να ξαναβρεί τη μητέρα του, καθώς τα τεστ DNA απέδειξαν τη συγγένειά τους, ανέφερε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας.

“Θα πάμε να ψάξουμε το παιδί τη Δευτέρα” στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακο που βρίσκεται σε μαροκινό έδαφος, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ισίδρο Φερνάντες Ντίας.

Ο μικρός Άντου Ουαταρά βρέθηκε στις 7 Μαΐου από τους συνοριοφύλακες στο φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και τη Θέουτα μέσα σε μία βαλίτσα την οποία μετέφερε μία νεαρή γυναίκα.

Μερικές ώρες αργότερα, ο πατέρας του συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε με τη σειρά του να διασχίσει τα σύνορα, με την κατηγορία ότι επιχείρησε νε περάσει τον γιο του παράνομα στο ισπανικό έδαφος.

Το αγόρι τοποθετήθηκε σε ένα κέντρο ανηλίκων μέχρις ότου μπορέσει να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του Λουσί Ουαταρά, η οποία είναι εγκατεστημένη μόνιμα στη Φουερτεβεντούρα, ένα νησί στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

Ο πατέρας, ο Άλι Ουαταρά, τέθηκε σε προσωρινή κράτηση. Κανονικά διαμένει νομίμως στη Φουερτεβεντούρα. Η σύζυγός του ήρθε να μείνει μαζί του στο νησί αυτό πριν από έναν χρόνο μαζί με την 11χρονη κόρη τους. Ένα άλλο από τα παιδιά τους εργάζεται στην περιοχή της Μούρθια (νότια Ισπανία).

Όσον για τον Άντου, είχε μείνει στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο χωριό Ασουεφρί (βορειοανατολικά) με τη γιαγιά του και τον αδελφό του Μάικλ. Το 2014 η γιαγιά πέθανε και ο Άλι Ουαταρά ζήτησε άδεια παραμονής για το παιδί, στο όνομα της οικογενειακής επανασύνδεσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Ωστόσο ο μικρός δεν πήρε άδεια παραμονής επειδή το οικογενειακό εισόδημα ήταν μικρότερο από αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η Θέουτα και η Μελίγια, ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο, είναι δύο από τις πύλες εισόδου πολλών παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά ξηράς ή ριψοκινδυνεύοντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο πάνω σε πρόχειρα σκάφη.

πηγή www.e-typos.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το