Κόσμος

Ισπανία: Γυμνοί και βαμμένοι με… αίμα ακτιβιστές διαδηλώνουν για τα δικαιώματα των ζώων στη Μαδρίτη

Γυμνοί και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του δικαιώματος των ζώων στη ζωή περισσότεροι από 50 ακτιβιστές, μέλη του διεθνού οργανισμούς για τα δικαιώματα των ζώων «AnimaNaturalis», διαδηλώνουν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης, ζητώντας το κλείσιμο των εκτροφείων γούνας.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία έχουν ξαπλώσει γυμνοί στο έδαφος σε κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και έχοντας βάψει τα σώματά τους με κόκκινη μπογιά που μοιάζει με αίμα -σε μια προσπάθεια αναπαράστασης των νεκρών ζώων- ζητούν να σταματήσει η μαζική σφαγή τους που αποσκοπεί στην κατασκευή γουναρικών και δερμάτινων ζωνών.

26685396

Στόχος τους είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τον τεράστιο αριθμό ζώων που θανατώνονται για να κατασκευαστεί ένα μόνο γούνινο παλτό και να ασκηθεί πίεση στην ισπανική κυβέρνηση για να γίνουν συζητήσεις που θα οδηγήσουν στο κλείσιμο όλων των εκτροφείων γουναρικών στη χώρα.

Παράλληλα, με τη διαμαρτυρία προσπαθούν να προωθήσουν και να υποστηρίξουν την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) #FurFreeEurope που θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τέτοιες φάρμες στην ΕΕ και να εισάγει αυστηρούς κανόνες για την εισαγωγή δερμάτων ζώων στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το