Κόσμος

Ισπανία: Για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες λιγότερα από 100 τα ημερήσια θύματα

O συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης στην Ισπανία από τον κορονοϊό αυξήθηκε την Κυριακή 17/5 στις 231.350 από 230.698 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σήμερα σε 27.650 από 27.563 χθες. Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 87 σήμερα, από 102 το Σάββατο 16/5, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τη χώρα, αφού έπεσε κάτω από 100, για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες.

Ο Σάντσεθ θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε το Σάββατο 16/5 ότι θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για «περίπου ένα μήνα», προκειμένου να διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

«Ο δρόμος που παίρνουμε είναι ο μοναδικός δυνατός» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για την παράταση. «Θα είναι η τελευταία (παράταση) της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και θα διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των μέτρων καραντίνας», στα τέλη Ιουνίου, σημείωσε.

Έχοντας κηρυχθεί τη 14η Μαρτίου και ήδη παραταθεί αρκετές φορές, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λήξει την 24η Μαΐου. Ο Πέδρο Σάντσεθ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους Ισπανούς να επιδεικνύουν «τη μέγιστη προσοχή», εξερχόμενοι της καραντίνας. «Ο κίνδυνος βρίσκεται πάντα εκεί (…), ο ιός δεν έχει φύγει και η απειλή του είναι πραγματική», επισήμανε, προσθέτοντας ότι χωρίς τους περιορισμούς, ο ιός θα μπορούσε να προσβάλει 30 από τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών και να σκοτώσει 300.000 ανθρώπους στη χώρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το