Τοπικά

Ισοβίτης κρίθηκε αθώος για απόδραση από τις φυλακές της Κασσαβέτειας αλλά ο εισαγγελέας άσκησε έφεση…

Έφεση κατά απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία είχε κριθεί αθώος 62χρονος, που είχε αποδράσει από τις φυλακές Κασσαβέτειας, άσκησε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και δημοσιεύει η “Θεσσαλία” , ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας θεωρεί με την έφεσή του ότι υπάρχουν πλημμέλειες και εσφαλμένη εκτίμηση αναφορικά με τα στοιχεία του αποδεικτικού υλικού της υπόθεσης, τόσο στην ακροαματική διαδικασία που έλαβε χώρα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, όσο και στην προανακριτική διαδικασία, που υλοποίησε η Αστυνομία.

Ο 62χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή Αγιάς Λάρισας, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, είχε κριθεί αθώος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου, καθώς είχε επιστρέψει αυτοβούλως στη φυλακή, ενώ σήμερα έχει αποφυλακιστεί.

Μάλιστα είχε ισχυριστεί στην ακροαματική διαδικασία, πως είχε αποδράσει και είχε μείνει εκτός φυλακής οκτώ ημέρες, προκειμένου να εργαστεί στα ζώα του…

Με την έφεσή του (άρθρο 486, παράγραφος 1 και 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας θεωρεί πως η πράξη του δραπέτη δεν είχε αξιολογηθεί με τον προσήκοντα τρόπο, τόσο μέσω των καταθέσεων των μαρτύρων που είχαν εξεταστεί στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όσο και από τα στοιχεία της δικογραφίας της υπόθεσης. Η υπόθεση παραπέμπεται πλέον να συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδραση είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου του 2018, στις 2.05’ τα ξημερώματα. Ο τότε κρατούμενος των φυλακών Κασσαβέτειας, όπως είχε αναφέρει στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αρχιφύλακας των φυλακών, που κατέθεσε ως μάρτυρας, ο 62χρονος είχε τοποθετήσει μια σκάλα στην σίτα, απέναντι από το σπιτάκι, όπου διέμενε στον περιβάλλοντα χώρο των φυλακών, είχε περάσει τον φράχτη και το είχε σκάσει. Εκτός της φυλακής είχε μείνει οκτώ ημέρες και επέστρεψε στις 26 Φεβρουαρίου και είχε επιστρέψει με δική του βούληση. Απολογούμενος στο Δικαστήριο είχε αναφέρει πως οικονομικοί ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποδράσει, καθώς πέντε χρόνια στην Κασσαβέτεια δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Ακόμη είχε δηλώσει, πως είχε απορριφθεί η αίτησή του και έφυγε από την φυλακή, για να δουλέψει στα ζώα του…

Τελικά αποφυλακίστηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2018, αφού εξέτισε την ποινή του, από τις φυλακές Λάρισας όμως, όπου μεταφέρθηκε μετά την Κασσαβέτεια.

Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει βλακώδη την συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που απέδρασε, ενώ πλησίαζε η αποφυλάκισή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν αποδράσει κάποιος από την Κασσαβέτεια, είναι σα να αποδράσει από νηπιαγωγείο…»

Ο 62χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία το 2002, ενώ είχε λάβει συνολικά 30 άδειες από τις φυλακές, όπου εξέτισε την ποινή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το