Τοπικά

Είσοδος στο σπήλαιο της “Νεροσπηλιάς” από μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού

Την περασμένη Κυριακή μια 10 μελής ομάδα του Ελληνικού Ορειβατικού συλλόγου Almyro;y επισκέφθηκε το σπήλαιο της Νεροσπηλιάς στην Όθρυ.

Υπό τη καθοδήγηση του μέλους του συλλόγου κ. Κώστα Ζούπη (πρώην Πρόεδρος της Ελληνκής Ομοσπονδίας Σπηλαιολογίας Ελλάδος) τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Aλμυρού σε μια “έκτακτη” εξόρμηση αλλά ιδανική από άποψη καιρικών συνθηκών γνώρισαν το εκπληκτικό αυτό σπήλαιο που βρίσκεται στην Όθρυ, σε υψόμετρο 1.100μ. και κάτω από τις δύο κορυφές του βουνού, Πήλιουρα (1.553μ.) και Γκιούζι ή Σημείο (1.724μ.) με συνολικό μήκος 1.000μ.

Καταλήγει δε στο μεγάλο “σιφόνι” όπου η συνέχεια για κάποια μέτρα γίνεται με σπηλαιοκατάδυση. Πλήρως εξοπλισμένη η ομάδα απόλαυσε το θαυμαστό κόσμο των σπηλαίων. Η είσοδός τους έως το τέλος της διαδρομής διήρκησε 2 ώρες με πολλές φωτογραφίες, ενημέρωση για το εσωτερικό του, τα πετρώματα, τις νυχτερίδες, τους σταλακτίτες & σταλαγμίτες αλλά και τις εντυπωσιακές λιμνούλες της διαδρομής, ενώ η έξοδος διήρκησε μόλις 40 λεπτά. Φτάνοντας στο τέρμα του σπηλαίου ο οδηγός Κ. Ζούπης έκανε ένα μικρό μάθημα περί του σπηλαίου και της ιστορίας του, πότε εξερευνήθηκε για πρώτη φορά, πότε έγιναν οι σπηλαιοκαταδύσεις σε αυτό ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα περί σπηλαιολογίας στην Ελλάδα όπως και για τα άλλα σπήλαια που υπάρχουν στη περιοχή μας.

Όλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία αλλά και την “ομορφιά” που κρύβει το βουνό της Όθρυς! Ήταν άλλη μια μοναδική εμπειρία που μας προσέφερε το βουνό των μυθικών Τιτάνων.

Πηγή almyrosinfo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το