Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε περιοχές κοντά στο Χαλέπι

isis

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μια λοφώδη περιοχή στα νοτιοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού ενώ έχουν προωθηθεί και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετά από σφοδρές συγκρούσεις που, όπως ανέφεραν τα Ηνωμένα Έθνη, είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοπιστούν πολλοί από τους κατοίκους.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε περιοχές κοντά στο Χαλέπι
Σε ανακοίνωσή της η ακραία ισλαμιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό της το Ντουρέιχεμ και τους γύρω λόφους, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Χαλεπιού. Η περιοχή αυτή βλέπει στην πόλη Χανάσερ που ελέγχεται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο στρατός συγκρούστηκε την Πέμπτη κοντά στο Χανάσερ με τους τζιχαντιστές και επέφερε “βαριές απώλειες” στο Ισλαμικό Κράτος. Σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από την έναρξη του πολέμου, το 2011, υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις επαναλήφθηκαν με μεγαλύτερη ένταση στο Χανάσερ και ότι οι τζιχαντιστές ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.
Την Δευτέρα το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την πόλη Αλ Ράι, που απέχει 36 χιλιόμετρα ανατολικά της Αζάζ.
Σε μια νέα επιχείρησή του σήμερα κατέλαβε το χωριό Ταλ Σάιρ, δυτικά της Αλ Ράι, που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία, ανέφεραν το Παρατηρητήριο και το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στους τζιχαντιστές.
Σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, το ΙΚ βομβαρδίζει την πόλη Μάρεα, στα βόρεια του Χαλεπιού.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το