Κόσμος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα από τα πιο γνωστά νυχτερινά κέντρα της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της πρωτοχρονιάς

Η επίθεση του αγνώστου στο κοσμοπολίτικο νυχτερινό κέντρο, οδήγησε στο θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη .

Την ίδια ώρα, ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της επίθεσης. Το απόγευμα της Κυριακής οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενός ατόμου που υποτίθεται ότι ήταν ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης. Όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν απεικονίζουν τον δράστη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν. Μάλιστα, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.Ο άνδρας που απεικονίζεται πήγε στην Ασφάλεια και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία.

Έπειτα από έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.

Μετά τη λάθος φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, σήμερα οι αστυνομικές αρχές δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη όπως ακριβώς κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας του νυχτερινού μαγαζιού, παρόλο που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καθαρά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το