Ελλάδα

Iskra: Η Ελλάδα να ακολουθήσει μέχρι τέλους το μεγάλο όχι του δημοψηφίσματος

SYNODOS_ELLADA3_

Επιμένει η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω Iskra ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές οδούς, πιθανότατα και εκτός ευρώ, λέγοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να μείνει πιστή στο όχι το δημοψηφίσματος
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε “η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο αλλά πολλές επιλογές. Όλες δύσκολες και δύσβατες. Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι η παράδοση και η υποταγή στους «Θεσμούς» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ”

Μάλιστα όπως επισημαίνεται το κλειδί κρατούν Αθήνα και Βερολίνο και θα εξαρτηθούν πολλά από τη στάση της Γερμανίας

“Το κλειδί για τις εξελίξεις δεν τον κρατάει μόνο η Αθήνα αλλά κυρίως το Βερολίνο. Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο «όχι» του ελληνικού δημοψηφίσματος. Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που «υποχρεωτικά» θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος. Το κυριότερο, η Γερμανία θα απολέσει σε αξιοπιστία και ικανότητα ηγεσίας, χωρίς τα οποία η Ευρώπη, που υπό Γερμανική ηγεμονία κατασκευάζει, δεν θα έχει και πολύ γρήγορα κανένα μέλλον, παρά μόνο τη διάλυση.”

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το