Κόσμος

Το ISIS επιχείρησε να απαγάγει τον Μαλαισιανό Πρωθυπουργό

mal708_2

Σε ανησυχητικές αποκαλύψεις προέβη η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μαλαισίας, ενημερώνοντας την διεθνή κοινή γνώμη για μια απόπειρα απαγωγής του Πρωθυπουργού της χώρας, Νατζίμπ Ραζάκ, από το Ισλαμικό Κράτος, την οποία και απέτρεψε επιτυχώς.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Αχμάντ Ζαχίντ Χαμίντι, η Μαλαισία κατάφερε να ακυρώσει σχέδιο των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το οποίο τρεις ανώτατοι, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Άμυνας και ο ίδιος θα έπεφταν στα χέρια τους ως όμηροι.
Παράλληλα, το σχέδιο προέβλεπε ταυτόχρονη αναταραχή με μαζικής κλίμακας επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας, στην πρωτεύουσα Κουάλα Λαμπούρ, στην Κεντάχ και στην Πουτρατζάγια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μαλαισιανός αξιωματούχος, στις 30 Ιανουαρίου του 2015, 13 τζιχαντιστές επρόκειτο να συμμετάσχουν σε μια επιχείρηση απαγωγής των τριών κορυφαίων πολιτικών προσώπων της χώρας.
Ο Χαμίντι ενημέρωσε επίσης για την επιτυχή ακύρωση των σχεδίων του ISIS τον Σεπτέμβριο του 2014 να επιτεθεί με εκρηκτικά στην πόλη Κεντάχ.
Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενώ ο ISIS δεν έχει κάποια εδραιωμένη παρουσία στην χώρα, οι τζιχαντιστές της χώρας του εμπνέονται και καθοδηγούνται από τους ομοϊδεάτες τους στην Συρία.

Τα νέα έρχονται μόλις μια εβδομάδα μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, Ραζάκ, στην Σαουδική Αραβία μετά από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας, όπου και τόνισε ότι «οι δυο χώρες μας είναι αχώριστοι σύμμαχοι» στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και ότι «στεκόμαστε πλάι στην Σαουδική Αραβία στον πόλεμο της ενάντια στον ISIS, παραμένοντας θερμοί υποστηρικτές του αληθινού, αυθεντικού Ισλάμ».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το