Αθλητισμός

Εισαγγελική παρέμβαση για επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού

ολυμπιακός κερκίδες

Τυχόν ευθύνες της διοίκησης αλλά και των φιλάθλων του Ολυμπιακού ζητεί να ερευνηθούν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθάνασιος Ακριτίδης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά για τα επεισόδια στον ντέρμπι Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού της 26ης Οκτωβρίου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στην παραγγελία ότι φίλαθλοι του αγώνα το …. παράκαναν με τα βεγγαλικά και τις κροτίδες καθώς έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων. Μάλιστα ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι δεν συνέβη το ίδιο λίγες ημέρες πριν στο ίδιο γήπεδο κατά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους.

Από την αντιπαραβολή της εικόνας των δύο αυτών ποδοσφαιρικών συναντήσεων, συνάγεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακού –Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον αγώνα Ολυμπιακού – Γιουβέντους, προσθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κατόπιν αυτών κ. Ακριτίδης ζητάει από την Εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά, να ερευνηθεί κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στην ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα, όμως συνεχίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του, πρέπει να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το