Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

κορυδαλλός

Τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες κράτησης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς, Ευάγγελο Ζαχαρή, ύστερα από καταγγελίες κρατουμένων. Σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» και συμμετείχαν σε σύσκεψη όπου αποφασίστηκε η μεταφορά των οροθετικών κρατουμένων σε ειδική πτέρυγα του παραρτήματος γυναικών στις φυλακές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αγγελος Τσιγκρής, η διευθύντρια του νοσοκομείου, ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γιατροί και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.

Κατά τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η μεταφορά των οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του παραρτήματος γυναικών του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και η πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών για τα καταστήματα κράτησης της χώρας, πέντε εκ των οποίων θα διατεθούν στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

Αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο γιατρό του νοσοκομείου ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι, ανεξαρτήτως κόστους, χορηγούνται κανονικά οι φαρμακευτικές αγωγές σε όλους τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των οροθετικών. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση ασθενειών.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το