Κόσμος

Ηρωικοί δάσκαλοι κάνουν καθημερινό «rafting» σε ποτάμια για να διδάξουν ιθαγενείς μαθητές

«Παράσημα» επαγγελματισμού κι ευσυνειδησίας θα πρέπει να απονεμηθούν σε μερικούς Φιλιππινέζους δασκάλους, οι οποίοι δίνουν καθημερινή «μάχη» μετα ορμητικά νερά ποταμών της χώρας για να καταφέρουν να φτάσουν στους οικισμούς ιθαγενών στα βάθη της ζούγκλας και να διδάξουν τα μικρά παιδιά που διαμένουν σε αυτούς.
Μάλιστα, ο κινηματογραφικός φακός κατέγραψε την διαδρομή, την οποία είναι αναγκασμένοι να διανύουν σε καθημερινή βάση, ενώ οι εικόνες από την παράσυρσή τους από τα νερά των ποταμών της περιοχής, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα των θεατών.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την διδασκαλία μικρών μαθητών στο νησί Λιμπακάο της επαρχίας Ατσάν της χώρας, ενώ η καθημερινή τους ρουτίνα περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο ράφτιγκ στα ορμητικά νερά των τοπικών ποταμών.

Οι ίδιοι σημειώνουν πως η τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής δεν τους αφήνει άλλη εναλλακτική λύση, ενώ κάθε διαδρομή από και προς τους απομονωμένους ιθαγενικούς οικισμούς διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Μάλιστα τα πλάνα κατέγραψαν την διάσχιση μόνο ενός από τους 14 συνολικά ποταμούς που συναντούν στην διαδρομή τους, ενώ αρκετά είναι τα περιστατικά ελαφρών αλλά και σοβαρότερων τραυματισμών από τα βράχια και τους κορμούς που επιπλέουν.

Για να καταφέρουν να διασχίσουν με επιτυχία και χωρίς απώλειες την ζούγκλα του νησιού Λιμπακάο η χρήση αδιάβροχων ολόσωμων στολών είναι κάτι παραπάνω απαραίτητη, ενώ κάθε διαδρομή γίνεται από ένα δάσκαλο κι έναν τοπικό οδηγό, που γνωρίζει καλά όσα εμπόδια ενδέχεται να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το