Κόσμος

Ήρωας στις ΗΠA o αστυνομικός που τραγουδούσε σε νήπιο μετά από τραγικό δυστύχημα

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η ιστορία ενός αστυνομικού και ενός μικρού κοριτσιού που συναντήθηκαν στη σκηνή ενός τροχαίου δυστυχήματος για τους πιο λάθος λόγους.

Hρωας στις ΗΠA o αστυνομικός που τραγουδούσε σε νήπιο μετά από τραγικό δυστύχημα

Η ιστορία, η οποία έχει καλυφθεί από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, έχει ως πρωταγωνιστές έναν αστυνομικό και ένα 4χρονο κορίτσι και έγινε viral χάρη σε μια φωτογραφία

Ο Νικ Στρακ είχε κληθεί να μεταβεί στον τόπο ενός τροχαίου στο Μπράιτον του Κολοράντο. Φτάνοντας στο σημείο της τραγωδίας μαζί με τους συναδέλφους του είδε ένα κοριτσάκι να κλαίει. Ήταν λουσμένο στο πετρέλαιο και εμφανώς σοκαρισμένο. Τότε ενεργοποιήθηκε το πατρικό του ένστικτο. Θυμήθηκε το παιδικό τραγουδάκι που λέει στη δική του 2χρονη κόρη όταν είναι αναστατωμένη: «Twinkle, Twinkle Little Star».

«Με αυτό το τραγούδι καταφέρνω πάντα να ηρεμήσω την κόμη μου κι έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω κι εδώ την τύχη μου. Έτσι κι έγινε. Με το που άρχισα να της το τραγουδάω σταμάτησε να κλαίει. Στο τέλος χτυπούσε με το χεράκι της την πλάτη μου στο ρυθμό του τραγουδιού».

Hρωας στις ΗΠA o αστυνομικός που τραγουδούσε σε νήπιο μετά από τραγικό δυστύχημα

Εκείνη τη στιγμή κάποιος περαστικός τραβάει τη φωτογραφία που συγκίνησε την Αμερική: ο αστυνομικός έχει αγκαλιά το κορίτσι ενώ στο φόντο υπάρχει αναποδογυρισμένο το οικογενειακό SUV ενώ πιο πέρα ένας άλλος αστυνομικός περιποιείται έναν άλλο επιβάτη.

«Ήταν ξεκάθαρο πως προσπαθούσε να αποσπάσει την προσοχή της ώστε να μην κοιτάζει πίσω της, εκεί που ήταν το αυτοκίνητο», δήλωσε αργότερα ο άνθρωπος που τράβηξε τη φωτογραφία στο CNN. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το παιδάκι ήταν εμφανώς χαλαρωμένο στην αγκαλιά του Στρακ.

Το δυστύχημα συνέβη στις 18 Ιουνίου και όλοι οι επιβάτες –δύο ενήλικες και τέσσερα παιδιά- πετάχτηκαν έξω από το όχημα κατά την ανατροπή.

Ο πατέρας της οικογένειας σκοτώθηκε επί τόπου ενώ η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Το ίδιο το αστυνομικό τμήμα του Μπράιτον κοινοποίησε την φωτογραφία κάτω από την οποία δεκάδες σχολιαστές επικροτούσαν τον Στρακ για την ευαισθησία και την ανθρωπιά του. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που ζητούσαν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας των μελών της οικογένειας.

Ο Στρακ του ενημέρωσε ότι το κορίτσι της φωτογραφίας και η αδελφούλα της είχαν ήδη πάρει εξιτήριο, αλλά ένα ακόμη βρέφος και η 4χρονη αδελφή του που επίσης βρισκόταν στο αυτοκίνητο παρέμεναν σε άσχημη κατάσταση.

«Σίγουρα η οικογένεια χρειάζεται πολλές προσευχές μας ακόμη», έγραψε, «απλώς πρέπει να συνεχίζουμε να προσευχόμαστε γι’ αυτήν».

Ε.Σ. (Πηγή: CNN)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το