Τοπικά

Ειρηνική πορεία αλληλεγγύης σε Ν. Ρωμανό και Η. Κωστάρη

poreia

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Ηλία Κωστάρη, έστειλαν σήμερα από το Βόλο μέλη συλλογικοτήτων, διοργανώνοντας συγκέντρωση στην οδό Ερμού κι έπειτα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Περίπου 150 διαδηλωτές συμμετείχαν στην ειρηνική πορεία, η οποία ξεκίνησε από την οδό Ερμού και κινήθηκε στην οδό Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ιωλκού και κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα σε τοίχους, ενώ διένειμαν στους περαστικούς το κείμενο που έγραψε ο Νίκος Ρωμανός από τις φυλακές Κορυδαλλού, στο οποίο επεξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην απεργία πείνας.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν στην απαγόρευση χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας στους δύο κρατουμένους, οι οποίοι μετά την άρνηση των αρχών να παρακολουθήσουν μαθήματα στις σχολές που εισήχθησαν, ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ρωμανός έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου, ενώ ο Ηλίας Κωστάρης από τις 29 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το