Ελλάδα

Ηράκλειο: 16 χρόνια κάθειρξη για αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών

diki

Σε ποινή κάθειρξης 16 χρονών καταδικάσθηκε σήμερα ένας 79χρονος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου για αποπλάνηση δύο ανηλίκων κοριτσιών.

H απόφαση του Δικαστηρίου που δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη πάρθηκε ομόφωνα και δεν αναγνωρίσθηκε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό .
Ο 79χρονος από χωριό του Ηρακλείου, τον Ιούλιο του 2015 συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκαναν στις αστυνομικές αρχές, οι γονείς δύο κοριτσιών, 9 και 7 χρόνων που όπως ανέφεραν, ο ηλικιωμένος γείτονάς τους επιχείρησε να τα αποπλανήσει.
Ο κατηγορούμενος κατά τη σύλληψή του και κατά την ανακριτική διαδικασία είχε ισχυρισθεί ότι «παρεξηγήθηκε η συμπεριφορά του».
Σήμερα η υπεράσπιση του ηλικιωμένου ζήτησε από το Δικαστήριο να κριθεί μειωμένου καταλογισμού, λόγω άνοιας από την οποία πάσχει ενώ παρουσιάσθηκε έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης στο οποίο μέχρι τώρα κρατείτο προσωρινά, το οποίο ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια όμως το Μικτό Ορκωτό δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και προχώρησε στην καταδίκη του .

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το