Ελλάδα

Ιπποκράτειο: Το ασανσέρ είχε συντηρηθεί εννέα μέρες πριν από το ατύχημα

Στις 6 Μαρτίου 2019 είχε συντηρηθεί ο ανελκυστήρας που έπεσε στο Ιπποκράτειο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί γιατρός, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο.
Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία τονίζει πως ο εν λόγω ανελκυστήρας αντικαταστάθηκε πλήρως το 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων, έχει πιστοποιηθεί την 21η Ιανουαρίου 2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα.

«Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα, αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας.

Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη», σημειώνει η διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία επισημαίνει πως αμέσως μετά το ατύχημα διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα. Επίσης, ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις και απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο «προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής».

Όσον αφορά το περιστατικό, το νοσοκομείο υποστηρίζει ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 «συνέβη ατύχημα στον φορειοφόρο ανελκυστήρα Νο 6 που εξυπηρετεί τη μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτίριο του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού του νοσοκομείου μας.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ν. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, που διαθέτει ορθοπαιδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του». Η διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα, καταλήγει η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το