Ελλάδα

Ιππόδρομος: Διαμαρτυρία με άλογα έξω από το Υπουργείο Αθλητισμού – Τι ζητούν οι ιππείς και οι προπονητές

Ποδαρικό με άλογα έκαναν στο Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού οι εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο κορυφώνοντας τις κινητοποίησεις τους προς την την ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού σχετικά με το θέμα ποσοστού των εσόδων των τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων.

Από το νωρίς το πρωί της Τετάρτη παράγοντες του Ελληνικού Ιπποδρόμου, προπονητές, ιππείς, επαγγελματίες, ερασιτέχνες, φίλοι των ελληνικών ιπποδρομιών και των ιπποδρομιακών αλόγων αλλά και εργαζόμενοι με συγγενικά τους πρόσωπα βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Αθλητισμού φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό για την απαξίωση και το επερχόμενο κλείσιμο του Ιπποδρόμου αφήνοντας 2.000 οικογένειες στο δρόμο.

Εβγαλαν άλογα
Παρά την προειδοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. προς τους υπευθύνους της συγκέντρωσης να μην κατεβάσουν άλογα στη συγκέντρωση διότι είναι παράνομο, τελικά κατέβασαν δύο άλογα, ενώ προανήγγειλαν μεγαλύτερες κινητοποιήσεις σε κεντρικούς δρόμους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου.

«Καλοχαιρέτα τον πεζό για να σε χαιρετά όταν ξεπεζέψεις…»
Αρκετά συνθήματα αφορούσαν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον οποίο ζητούν παρέμβαση για να σωθεί ο Ιππόδρομος με ένα σταθερό έσοδο που θα προέρχεται από το ποσοστό του στοιχηματισμού. «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετά και αυτός όταν θα ξεπεζέψεις», ανέφερε ένα πλακάτ, ενώ ένα άλλο ανέφερε: «Λευτέρη (σ.σ.Αυγενάκη) όχι άλλη κοροϊδία, ο Ιππόδρομος έχει 100 χρόνια ιστορία».

Ο Βεζηρόπουλος έστειλε την τροπολογία
Οι άνθρωποι του Ιπποδρόμου υποστηρίζουν πως ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος από το Νοέμβριο του 2022 έχει αποστείλει σχέδιο τροπολογίας στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να συμπεριλάβει και τον Ιππόδρομο στις χρηματοδοτήσεις από το στοίχημα αλλά ο δεύτερος αρνείται να εμπλακεί με το θέμα.

«Πάμε για λουκέτο»
«Ζητούμε από τον κύριο Αυγενάκη να μας συμπεριλάβει στους φορείς που λαμβάνουν έσοδα από το Στοίχημα. Οδήγουμαστε σε λουκέτο», είπε στο ethnos.gr ο Ιωάννης Μυκονιάτης πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών Δρομωνών Ίππων, ενώ η Γενική Γραμματέας Αγγελική Μήτση είπε:

Το ΚΙΝΟ και οι άνθρωποι
«Ζητάμε να περάσει η τροπολογία που έχουμε φτιάξει με τον κύριο Βεσυρόπουλο. Φέρνουμε έσοδα στο κράτος και ζητάμε το ποσοστό μας για να επιβιώσουμε. Πρέπει κάποτε να σταματήσουν να ασχολούνται με τις μηχανές του ΚΙΝΟ και να ασχοληθούν με τους ανθρώπους και τα άλογα. Τα άλογα είναι αθλητές και τα συντηρούν άνθρωποι που έχουν αγάπη και μεράκι. Αντί να αναδείξουν τον Ιππόδρομο ως εθνικό σπορ με αγώνες 365 ημέρες το χρόνο τον απαξιώνουν. Δε μας αρέσει που είμαστε στο δρόμο αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή πριν το λουκέτο».

Τα άλογα επιστρατεύτηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίαςΤα άλογα επιστρατεύτηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οπως τα αθλητικά σωματεία
Όπως λένε οι άνθρωποι του Ιπποδρόμου ο οργανισμός φέρνει έσοδα στο κρατικό ταμείο μέσω του στοιχηματισμού και είναι άδικο να μην επιστρέφει ένα ποσοστό στον φορέα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα μεγάλα οργανωτικά και λειτουργικά κόστη που έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα χρεοκοπίας και του λουκέτου. Μάλιστα έχουν κάνει προτάσεις να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς με το καθεστώς αναγνώρισης των αθλητικών σωματείων. Οι κινητοποιήσεις των ανθρώπων του Ιπποδρόμου έχουν ξεκινήσει εδώ και μία τριετία και αφορούν και την ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία επίσης έχει μειώσει τις παροχές αλλά και τις ιπποδρομίες συνέπεια της διαρκώς μειούμενης δυναμικής του οργανισμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το