Κόσμος

Υποπτα κρούσματα Εμπολα σε Κύπρο, Αυστραλία – Επεισόδια στην Ισπανία

First case of human-to-human ebola contagion in Spain

Πανικόβλητοι μοιάζουν να είναι οι Ισπανοί από την «εισβολή» του Έμπολα στη χώρα. Ο γιατρός που περιέθαλψε τη νοσοκόμα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εκτός Αφρικής καταγγέλλει τραγικές συνθήκες, ενώ επεισόδια ξέσπασαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην υγεία αλλά και τη θανάτωση του σκύλου της ασθενούς. Τις τελευταίες ώρες ο εφιάλτης του Έμπολα πλανάται και στην Αυστραλία καθώς μια γυναίκα, επίσης νοσοκόμα, πιθανολογείται ότι φέρει τον φονικό ιό. Συναγερμός και στα κατεχόμενα εξαιτίας ύποπτου κρούσματος.

Σε αναφορά του που δημοσιεύεται σήμερα σε δύο ισπανικές εφημερίδες ο γιατρός που περιέθαλψε την ισπανίδα νοσοκόμα σε τοπικό νοσοκομείο καταγγέλλει τις συνθήκες υπό τις οποίες εκπλήρωσε το έργο του: από την προστατευτική στολή που φορούσε με τα υπερβολικά κοντά μανίκια, μέχρι τις μάταιες εκκλήσεις για τη μεταφορά της ασθενούς στο ειδικευμένο νοσοκομείο.

«Τα μανίκια ήταν πολύ κοντά για μένα σε όλη τη διάρκεια (της νοσηλείας) και ένα μέρος των καρπών μου παρέμεινε ακάλυπτο, γράφει στην αναφορά του ο γιατρός Χουάν Μανουέλ Πάρα, ο 41χρονος γιατρός των Επειγόντων Περιστατικών, του πρώτου νοσοκομείου στο οποίο απευθύνθηκε η ισπανίδα νοσοκόμα. Τώρα, βρίσκεται και ο ίδιος υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στην αναφορά του που δημοσιεύεται στις εφημερίδες El Pais και El Mundo, ο γιατρός περιγράφει πώς ασχολήθηκε επί περίπου 16 ώρες με την φροντίδα της νοσοκόμας, η οποία μολύνθηκε όταν περιέθαλπε τον ισπανό ιεραπόστολο που επαναπατρίσθηκε από την Αφρική και πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου, κάνει χρήση καλύτερου εξοπλισμού ασφαλείας που του έδωσε το νοσοκομείο.

Αναλυτικά στο ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το