Τοπικά

Υπόνοιες για μη έγκυρους τίτλους σπουδών “Θ”

δίπλωμα

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πτυχίων, των απολυτηρίων και των υπόλοιπων τίτλων σπουδών που προσκόμισαν οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι άλλων φορέων, για να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν πλαστά πτυχία.

Σε επίπεδο Μαγνησίας η διαχείριση και εξέταση ενός πολύ μεγάλου αριθμού εγγράφων γίνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που έχει διπλό ρόλο, αφού από τη μια ζητά στοιχεία από ΑΕΙ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την περίπτωση των καθηγητών, από την άλλη όμως της ζητούνται και στοιχεία, όταν πρόκειται για υπαλλήλους στο ευρύτερο δημόσιο.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο οι εκπαιδευτικοί αλλά και ευρύτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προσκομίσει στοιχεία για να ισχυροποιήσουν την εργασιακή τους θέση.

Στο θέμα αυτό ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης άφησε υπόνοιες για μη έγκυρους τίτλους σπουδών υπογραμμίζοντας πως «από το αρμόδιο υπουργείο είχε δοθεί μια παράταση για τον έλεγχο των πτυχίων και των υπόλοιπων τίτλων σπουδών. Πλέον βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν, φαίνεται ότι προκύπτουν προβλήματα σχετικά με την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών. Το ζήτημα δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Βέβαια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν είναι αυτή που αποφασίζει, αν κάποιος τίτλος σπουδών ή απολυτήριο είναι έγκυρος ή όχι. Εμείς συγκεντρώνουμε τα στοιχεία που μας ζητούνται από μια υπηρεσία και την ενημερώνουμε με τις παρατηρήσεις μας».

Σημειώνεται πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας γίνεται αποδέκτης πολλών αιτημάτων από υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, όπως Δήμους, Νοσοκομεία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, που ζητούν να ενημερωθούν και να τσεκάρουν την εγκυρότητα τίτλων κυρίως σε σχέση με τη βαθμολογία του απολυτηρίου. Άλλωστε σε αρκετούς διαγωνισμούς για πρόσληψη στο δημόσιο, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο βαθμός απολυτηρίου.

Επίσης μεγάλο ρόλο έχει και η βαθμολογία από τους τίτλους ξένων σπουδών που βοηθά στη μοριοδότηση για διαγωνισμούς, αλλά και κατάληψη διευθυντικών θέσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης υπογράμμισε πως, αν διαπιστωθούν περιπτώσεις πλαστών πτυχίων στην εκπαιδευτική κοινότητα, το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να παταχθεί άμεσα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαδικασία της αξιολόγησης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που αφορά τους διευθυντές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το