Τοπικά

Υπό βροχή και χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση η παρέλαση στο Βόλο (photos)

IMG_0487

Υπό βροχή και χωρίς την παρουσία επίσημου εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Βόλο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν ότι η απουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, που επρόκειτο να παραστεί, οφείλεται σε ασθένεια της τελευταίας στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σημείωσε ότι η πόλη αξίζει καλύτερη τύχη, για να προσθέσει ότι «προσωπικά δεν τον αφορά το θέμα, αλλά αυτούς που προγραμματίζουν τις εκδηλώσεις».

IMG_0436

Στη σημερινή παρέλαση, λόγω βροχόπτωσης, δεν συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των σχολείων, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες, ενώ λίγοι ήταν και οι πολίτες που κατέβηκαν για να χειροκροτήσουν τους παρελαύνοντες.

IMG_0430
Μετά τη δοξολογία που εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης και έγινε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και φορέων της περιοχής.

IMG_0413
Ακολούθησε η παρέλαση στην παραλία της πόλης, από συλλόγους της περιοχής, αντιπροσωπείες σχολικών μονάδων και στρατιωτικών τμημάτων.
«Ημέρα μνήμης και σεβασμού αυτών που κράτησαν τη σημαία ψηλά και πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι», χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο δήμαρχος Αχ. Μπέος.

IMG_0448
Επίκαιρο και διαχρονικό χαρακτήρισε το μήνυμα της επετείου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλος, και επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. «Σε μια δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή, όπου η νέα κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από στάχτες να στήσει όρθια μια χώρα που πέρασε τα πάνδεινα τα τελευταία πέντε χρόνια, το μήνυμα της επανάστασης του 1821 νομίζω πως είναι ακόμα επίκαιρο. Γεμίζουμε κουράγιο και θάρρος από εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό . Έτσι και εμείς σήμερα, παρά την οικονομική κρίση, παρόλες τις πολιτικές επιλογές που βύθισαν τη χώρα σε μια υφεσιακή κατάσταση και σε λιτότητα, νομίζω ότι έχει η έλθει η ώρα να καταφέρουμε να κάνουμε το μήνυμα εκείνων των ανθρώπων πραγματικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια, με τον κόσμο της περήφανο».

IMG_0469
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλλής τόνισε ότι «το διαχρονικό μήνυμα της επετείου είναι αυτό του αγώνα, της προσπάθειας, της συσπείρωσης, της ενότητας. Της προάσπισης των συμφερόντων της χώρας και κυρίως των κοινωνικών δικαίων και του λαού. Ως εκ τούτου αυτό το διαχρονικό μήνυμα της επετείου είναι πάντα επίκαιρο και πολύ περισσότερο σήμερα που η χώρα δίνει έναν καινούργιο αγώνα, ένα σημαντικό αγώνα για να κατακτήσει και πάλι την αξιοπρέπειά της, την περηφάνια της και να ξανά έχουμε στον τόπο μας κοινωνική δικαιοσύνη και αυτά για τα οποία ο λαός μας για πάρα πολλά χρόνια αγωνίστηκε».

IMG_0451
Τέλος ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος τόνισε ότι «το μήνυμα της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας είναι και σήμερα ισχυρό και αναλλοίωτο. Τώρα όμως, περισσότερο από ποτέ, οι Έλληνες χρειαζόμαστε μια νέα αποφασιστικότητα και ένα νέο πατριωτισμό, προκειμένου να συνδράμουμε ώστε η πατρίδα μας να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια».

IMG_0499

IMG_0507

IMG_0512

IMG_0520

IMG_0530

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το