Ελλάδα

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: 48ωρη απεργία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

AEROPORIAΜε 48ωρη απεργία μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απειλούν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ προκήρυξε διήμερη κινητοποίηση για την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, η οποία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις εκείνων των ημερών.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ προκήρυξε διήμερη κινητοποίηση για την Κυριακή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, η οποία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις εκείνων των ημερών.

Η ΟΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τη δεκαετή απαξίωση της ΥΠΑ απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς και κυρίως την αεροναυτιλία και τα αεροδρόμια, που απειλούνται με πιθανή κατάρρευσή τους, λόγω οικονομικής ασφυξίας και δραματικής έλλειψης προσωπικού».

Οπως επισημαίνεται στο εξώδικο της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι ζητούν:

-Την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών

– Την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και
Την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το