Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Θα ανταποκριθούμε άμεσα στα στοιχεία που μας ζήτησαν

ypoik

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ανταποκριθεί «άμεσα και εποικοδομητικά στον κατάλογο με τις πληροφορίες που ετοιμάζονται να ζητήσουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, αναφέρει το Reuters.
«Οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά» πρόσθεσε.

Το ΥΠΟΙΚ κρίνει θετική αυτή την εξέλιξη, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι εταίροι συμφώνησαν την Πέμπτη να καταθέσει η κυβέρνηση λεπτομερή κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει για να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των δανείων διάσωσης και να αποτραπεί η χρεωκοπία της χώρας.

Στον ρόλο των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, που πλέον, όπως είπε, θα περιορίζεται στην συλλογή στοιχείων και όχι σε έλεγχο, αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος, αυτό που φαίνεται είναι ότι τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν στοιχεία και οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών ζητημάτων για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες και αποσαφηνίζεται και ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων που έρχονται στην Αθήνα. Δηλαδή στην ουσία συλλογή στοιχείων. Το λέει το κοινό ανακοινωθέν», δήλωσε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το