Ελλάδα

ΥΠΟΙΚ: Παραμένει ο Κορεάτης σύμβουλος και θα πληρωθεί κανονικά

koreatis

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για τον… πολυσυζητημένο σύμβουλο της κυβέρνησης, τον Κορεάτη Γκλεν Κιμ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι θα παραμείνει σύμβουλος και η εταιρεία στην οποία εργάζεται θα πληρωθεί κανονικά.

Ο Κορεάτης σύμβουλος, με έδρα το Λονδίνο, ξεκίνησε ως σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, εξελίχθηκε σε “δεξί” χέρι του Σπύρου Σαγιά, για να παραμείνει τελικά στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα το “Βήμα της Κυριακής”, ο Γκλεν Κιμ άφησε άφωνους τους νέους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση, όταν μετά την αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα, τους ενημέρωσε ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ το μήνα.
Όπως αναφερόταν από το υπουργείο Οικονομικών, “η εταιρεία στην οποία είναι συνεργάτης ο κ. Γκλεν Κιμ δεν έχει εισπράξει έως σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, πόσο μάλλον τις 125.000 ευρώ το μήνα”. Από το υπουργείο, ωστόσο, επιβεβαίωναν το ρεπορτάζ ότι πράγματι ο Γκλεν Κιμ “δεν έχει πληρωθεί γιατί δεν υπήρχε τρόπος” και κατέληγαν σημειώνοντας:
“Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Και ο κ. Κιμ είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαπραγμάτευσης, με διεθνή πολυετή εμπειρία έχοντας, μάλιστα, εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη χώρα μας. Εκτιμώντας ότι η παρουσία του στο πλευρό της κυβέρνησης δεν ενοχλεί -για ποιο λόγο άλλωστε;- η πληρωμή της εταιρείας για την οποία εργάζεται θα γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το