Οικονομία

ΥΠΟΙΚ για δημοσίευμα WSJ: Συστηματικά διαστρεβλώνουν τις ελληνικές θέσεις

υπουργείο οικονομικών

Ένα μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group, αφορά το προσχέδιο των 36 σελίδων, το οποίο συζήτησε άτυπα αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, καθώς και με τον Ευρωπαίο επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, υπό την ονομασία «Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή», καταρτίζεται, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, από ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο, την οποία συντονίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Σύμφωνα, επίσης, με το υπουργείο Οικονομικών, «δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό “σύστημα” διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του».

«Η διαφορά στις προβλέψεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από τα στοιχεία στα οποία εμμένουν οι θεσμοί στις Βρυξέλλες, αφορά στο ύψους του ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ που, αξίζει να σημειωθεί, οφείλεται στην ασφυξία που εκείνοι δημιουργούν. Εν πάση περιπτώσει, οι όποιες διαφορές εμπίπτουν στα όρια του στατιστικού λάθους. Τέλος, ας θυμηθούμε πόσο έξω έχουν πέσει οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά όλες τους τις προβλέψεις…», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το