Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Δεν υφίσταται δίλημμα να πληρώσουμε μισθούς ή δανειακές υποχρεώσεις

ypoik
Να βάλει τέλος στις παρερμηνείες που τυχόν δημιούργησαν οι δηλώσεις της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Ελενας Παναρίτη, περί ανεπίσημης παραίνεσης των εκπροσώπων των θεσμών προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μην πληρωθούν ένας ή δύο μισθοί αν το Δημόσιο αντιμετωπίσει ταμειακό πρόβλημα, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. «Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας» τονίζεται σε ανακοίνωση.
Το θέμα των δηλώσεων της κ. Παναρίτη προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι παρουσίασε μια ιδιαίτερα κυνική στάση των εκπροσώπων των δανειστών έναντι της ελληνικής πλευράς. Μάλιστα, εκπρόσωπος του οικονομικού επιτελείου φέρεται να επιβεβαίωσε αρχικά τις δηλώσεις της συμβούλου του υπουργού, που έγιναν σε ημερίδα, χθες το βράδυ, λέγοντας ότι πράγματι, κάποιος από τους εκπροσώπους των θεσμών, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων που γίνονταν στις Βρυξέλλες.
«Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες» φέρεται να δήλωσε η κ. Παναρίτη, απαντώντας σε ερωτήματα που δέχθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree.
Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες αναφορές της κ. Παναρίτη σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015 και ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Λίγο αργότερα, με νεώτερη ανακοίνωση του, το υπουργείο τόνισε ότι «το υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον».
»Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας. Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το