Τοπικά

Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων ο ΣΥΡΙΖΑ

IMG_0071

Κατά της παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτες και, πρωτίστως, των περιφερειακών, τάχθηκαν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό, στο πλαίσιο πανελλαδικής ενημερωτικής καμπάνιας του κόμματος. Όπως, μάλιστα, ανακοινώθηκε, οργανώνεται περιφερειακή σύσκεψη σε επίπεδο Θεσσαλίας, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος σχετικά με την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ θα προηγηθεί και κοινωνική διαβούλευση.
Ο βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισήμανε ότι υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια και να μην ξεπουληθούν στα καρτέλ, σημειώνοντας ότι το κράτος έχει έσοδα από τη λειτουργία τους και δεν συμφέρει να τα παραχωρήσει σε ιδιώτες. Επιπλέον, τόνισε ότι, αν ιδιωτικοποιηθούν, θα αυξηθεί το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών των αεροδρομίων, φέρνοντας ως παράδειγμα το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. “Ο δημόσιος χαρακτήρας των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα υψίστης πολιτικής σημασίας, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η πώλησή τους σε ιδιώτες ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια”. Ακόμη, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έλθει στην εξουσία, δεσμεύεται να αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα τους, με τρόπους που είναι εφικτοί και θα διερευνηθούν για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», Γ. Σταμπουλής, τόνισε ότι υπάρχουν προτάσεις για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, όπως η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας τους, όχι μόνο σε σχέση με τον τουρισμό αλλά και με τον παραγωγικό χαρακτήρα επιχειρήσεων της Θεσσαλίας. “Εμείς ως παράταξη θα ζητήσουμε από τον Περιφερειάρχη, το περιφερειακό συμβούλιο και την ΕΝΠΕ να περιφρουρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα των επενδύσεων αυτών και να μη βρεθούν σε ομηρία οι τοπικές κοινωνίες, από τις οποίες θα έχει αφαιρεθεί ένα σημαντικό έσοδο από την λειτουργία των αεροδρομίων” τόνισε. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου «Δρόμοι Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς, εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν είναι μακριά και ότι ο λαός θα αποδοκιμάσει τις επιλογές της συγκυβέρνησης. “Μπορεί με νόμο η κυβέρνηση να απάλλαξε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από τυχόν ποινικές ευθύνες, όμως οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης είναι τεράστιες και θα πάρουν την απάντησή τους από τον ελληνικό λαό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το