Κατηγορίες: Τοπικά

Υπέρ της επένδυσης στις Νηές ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Σούρπης

Υπέρ της επένδυσης στις Νηες τάσσεται με ανακοίνωσή του ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Σούρπης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στην πιο δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, μια μικρή μειοψηφία εξακολουθεί να παραμένει προσκολλημένη σε ιδεοληψίες και πρακτικές του παρελθόντος. Θέλει να βλέπει τον τόπο μας να βουλιάζει στην ανεργία, στη μιζέρια, στην υποανάπτυξη. Κάθε φορά που ένας τοπικός φορέας (στην προκειμένη περίπτωση η Δημοτική Αρχή με δελτίο τύπου του Δημάρχου Αλμυρού), δηλώνει τη συμπαράστασή του για μια επένδυση, σπεύδει να την καταγγείλει και να την συκοφαντήσει. Το πιο θλιβερό όμως είναι η πλήρης διαστρέβλωση και παραποίηση δημόσιων εγγράφων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών «ΚΙΠΟΣ» και της «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», αναφέρεται στο πόρισμα της ΚΥΔ Μαγνησίας του 2009, μη παραθέτοντας ολόκληρη την παράγραφο, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η ουσία του εγγράφου. Το πόρισμα, λοιπόν, λέει:

«Ύστερα από τα παραπάνω γνώμη μας είναι ότι η επίδικη έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, διότι δεν αποδεικνύεται από τα προσκομισθέντα στοιχεία ότι είναι ιδιοκτησία της Ι.Μ.Δ. αφού δεν προσκομίστηκε αλληλουχία τίτλων, που να εφαρμόζονται και να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι το έτος 1885. Αντίθετα, τόσο τα εμβαδά, όσο και οι περιγραφές των ορίων δεν είναι εφαρμόσιμα ούτε τα συμβόλαια διαδοχικά δηλαδή εμφανίζονται χρονικά κενά, ασάφειες στις περιγραφές των ορίων και μεγάλες αδικαιολόγητες διαφορές στα εμβαδά».

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα της αλληλουχίας τίτλων και της εφαρμογής των εμβαδών, των ορίων και των συμβολαίων –απ’ όσα γνωρίζουμε- αντιμετωπίστηκαν πειστικά και τεκμηριωμένα από την Αίτηση Θεραπείας που υπέβαλε στο Υπ. Οικονομικών η Ι.Μ.Δ. και η οποία βασίστηκε στην Τεχνική Έκθεση του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ωστόσο, με την αριθμό απόφασης 2/2013 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που αιτήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο (ΚΥΔ Μαγνησίας), καθώς απορρίφθηκαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου από εφτά κατοίκους της Σούρπης και από την «Κίνηση Πολιτών Σούρπης». Με την απόφαση κόλαφος της Εισαγγελίας Βόλου, δικαιώθηκαν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η εταιρία Golfing Developments Α.Ε. και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων που δήλωσε ότι το κτήμα ανήκει στην Εκκλησία που το διαχειρίζεται πολλές δεκαετίες τώρα.

Θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλους όσους αυτά τα χρόνια αντιτίθενται στην επένδυση -και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τους κατοίκους της περιοχής-, ότι είμαστε και εμείς εδώ, αποτελώντας μάλιστα την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, όπως το αποδείξαμε εμπράκτως το 2013, υποβάλλοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας κατάλογο υπογραφών 500 κατοίκων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης, που με την υπογραφή τους δηλώνουν υπέρ της επένδυσης στης Νηές.

Η τουριστική επένδυση έχει ήδη εγκριθεί από την τοπική κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, από τα αρμόδια όργανα των Υπουργείων και απομένει μόνο η έγκριση της από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο του Υπ. Οικονομικών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εντυπώσεις από την εκδρομή της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» – Από τις Αιγές του Φιλίππου Β’ στον οικουμενικό Αλέξανδρο

  Της Ελένης Χ. Δημάκου, μέλους του Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» Την Κυριακή…

17 Μαρτίου 2024

Θες να κρατήσεις τη Σαρακοστή;

  του Γ. Καπουρνιώτη Η Σαρακοστή είναι η περίοδος της καθαρτήριας δοκιμασίας. Ο σκοπός της…

17 Μαρτίου 2024

Όταν η ζωή συγκρούεται με το τραίνο: Η φωνή της ανατροπής και η αλληλεγγύη προς τους γονείς

  Της Ράνιας Γάτου, ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού «Έτσι Μονάχα η ζωή σώζεται. Τι θα πει…

17 Μαρτίου 2024

Homunculi: Το εσωτερικό μας αποτύπωμα

  του δρ. Παναγιώτη Β. Τσακλή* Ένα Homunculi «ανθρωπάριο», είναι μια αναπαράσταση ενός μικρού ανθρώπου.…

17 Μαρτίου 2024

Ελλάδα και Ινδία: Ιστορία, προοπτικές και ο IMEC

  των Νίκου Κ. Κυριαζή, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας &…

17 Μαρτίου 2024

Επικίνδυνες διαστάσεις της βιομηχανίας deepfakes

  της Ασπασίας Δασκαλοπούλου* Εν μέσω ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών, που συντελούνται τα τελευταία χρόνια, ένας…

17 Μαρτίου 2024