Ελλάδα

Υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας “ξεχνούσε” για 7 χρόνια να δηλώσει εμβάσματα και μετοχές

epitheorisi

“Απλή παράλειψη” χαρακτηρίζει υπάλληλος του υπουργείου Εργασίας τη μη δήλωση στο πόθεν έσχες επί επτά έτη μεγάλα πακέτα μετοχών και εμβάσματα στο εξωτερικό του ίδιου και η σύζυγός του, προσφεύγοντας μάλιστα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο λόγος που ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο είναι γιατί ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του με την οποία υποβιβάστηκε δύο βαθμούς για παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους.

Κατά το επίμαχο διάστημα, μάλιστα εμφανίζεται να είχε βγάλει στο εξωτερικό το ποσό των 807.043 ευρώ το οποίο -όπως ισχυρίζεται- προέρχεται από την πώληση αγροτικού ακινήτου και ακινήτου ιδιοκτησίας της γυναίκας του και το ποσό του 1.467.350 ευρώ το οποίο προέρχεται από την πώληση άλλου δεύτερου αγροτικού ακινήτου.

Οι επίμαχες πωλήσεις είχαν δηλωθεί στο Ε9, αλλά όχι στις δηλώσεις πόθεν έσχες. Παράλληλα, είχε δηλώσει το 2004 αμοιβαία κεφάλαια 342.000 ευρώ, προθεσμιακή κατάθεση του ίδιου 570.000 ευρώ  και προθεσμιακή κατάθεση της συζύγου του 600.000 ευρώ. Οι μετοχές που είχε στην κατοχή του ήταν σε μεγάλες ποσότητες και διαφόρων εταιρειών τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Τέλος, την προσφυγή αναφέρεται ότι άδικα φέρεται ως ένοχος “έχοντας την ρετσινιά” του επίορκου λόγω μιας απλής παράλειψής του, να μη δηλώσει μετοχές και εμβάσματα στο εξωτερικό στις δηλώσεις πόθεν έσχες επί επτά χρόνια.

πηγή www.news247.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το