Ελλάδα

ΗΠΑ: Νέες οδηγίες CDC – Xαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Ελλάδα

Tις ταξιδιωτικές τους οδηγίες για 61 χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, αναθεώρησαν τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC), κατατάσσοντας αυτές πλέον στο «Επίπεδο 3» από την υψηλότερη βαθμίδα ( «Επίπεδο 4»), που συνέστηνε την αποφυγή του ταξιδιού.
Οι νέες οδηγίες προβλέπουν οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις να επιτρέπονται για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Η Ιαπωνία, η χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων για φέτος το καλοκαίρι, κατατάσσεται πλέον στο «επίπεδο 3».

Ποιες χώρες αφορούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες
Η νέα κατάταξη, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο των CDC, αφορά χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Τι δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι το αμερικανικό ΥΠΕΞ βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης των ταξιδιωτικών του οδηγιών για να εναρμονίζονται με αυτές των CDC.

Τα αμερικανικά Κέντρα τόνισαν ότι οι αλλαγές στις κατατάξεις έρχονται μετά την αναθεώρηση των κριτηρίων τους για τις ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις υγείας. Πρόσθεσαν ότι αναθεώρησαν επίσης τη βαθμίδα των ΗΠΑ στο «Επίπεδο 3». Στις 24 Μαΐου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε συστήσει στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, επικαλούμενο ένα νέο κύμα κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εντάξει πριν από δύο μήνες την Ελλάδα στην κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού). Όπως είχε σημειώσει τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αποφασίσει να αναθεωρεί τις ταξιδιωτικές του οδηγίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών. «Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το