Κόσμος

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε ύποπτο μπερδεύοντας το όπλο με τέιζερ

Killings By Police Oklahoma

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύτη λευκό αστυνομικό και θύμα αφροαμερικανό στις ΗΠΑ δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και καταγράφει τη στιγμή όπου ένας αστυνομικός πυροβολεί θανάσιμα έναν άνδρα που επιχείρησε να συλλάβει. Όπως ο ίδιος ο 73χρονος αστυνομικός είπε αργότερα, είχε μπερδέψει το τέιζερ με το όπλο του.

Το περιστατικό συνέβη στις Απριλίου αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα χθες μετά από απαίτηση της οικογένειας του θύματος.

Στο βίντεο διακρίνεται ο 40χρονος Έρικ Χάρις να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο, με σκοπό να πουλήσει ένα ημιαυτόματο πιστόλι σε έναν μυστικό αστυνομικό. Όταν οι αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι στο γύρω χώρο προσπαθούν να τον συλλάβουν, ο Χάρις τρέχει να διαφύγει.

Λίγες στιγμές αργότερα, οι αστυνομικοί επιχειρούν να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος αντιστέκεται. Ο 73χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Ρόμπερτ Μπέιτς προσπαθεί να βοηθήσει τους υπόλοιπους αστυνομικούς και εκείνη τη στιγμή πυροβολεί τον Χάρις.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αστυνομικών, ο 73χρονος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την ελάχιστη βία για τη σύλληψη και χρησιμοποίησε το όπλο του, θεωρώντας ότι είναι το τέιζερ.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο Χάρις συνέχισε να παλεύει μαζί τους ακόμα και μετά από τον πυροβολισμό, ενώ σημείωσαν ότι πιθανότατα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το