Πολιτισμός

Ιούνιος τεχνών από το Φεστιβάλ Βόλου

Το Φεστιβάλ Βόλου ανοίγει για 4η συνεχή χρονιά την αυλαία του. Θέατρο, κινηματογράφος, χορός, εικαστικά, μουσική και φωτογραφία από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες συνθέτουν το συνολικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μίας διοργάνωσης που επιχειρεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την πόλη σε μια υπαίθρια σκηνή. Ο Βόλος και το Πήλιο θα πλημμυρίσουν με Τέχνη και Πολιτισμό σε δυο κύκλους: 6 – 25 Ιουνίου και 31 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου.
Το Φεστιβάλ Βόλου στοχεύει στην παρουσίαση πρωτοποριακών δράσεων, στην ανάδειξη νέων ντόπιων καλλιτεχνών και σχημάτων, καθώς και στην αύξηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραγωγής στην πόλη του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Εξάλλου, η φετινή διοργάνωση φτάνει με έναν εντελώς ανανεωμένο καλλιτεχνικό σχεδιασμό. 33 διαφορετικές παραγωγές θα αποτελέσουν το σύνολο του προγράμματός της, κάθε μία εκ των οποίων εκτελείται αυτόνομα, με σκοπό την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερου μέρους των πολιτών. Φέτος, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις εικαστικές τέχνες και τον Κινηματογράφο, το Φεστιβάλ σκοπεύει να βγάλει -κυριολεκτικά- την τέχνη στους δρόμους, προκειμένου να έρθουν όλοι σε επαφή μαζί της. Επιπλέον, μέσα στον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό, θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, παραγωγές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Σκουρλέτης, Νίκος Καραγέωργος, Κώστας Λαμπρούλης, Ένκε Φεζολάρι, Τζωρτζίνα Κακουδάκη κ.α.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019 – Ιούνιος
Πέμπτη 6 Ιουνίου: Αχίλλειο Θέατρο, Η Ανθρώπινη Φωνή, Γιώργος Καύκας, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Εισιτήριο: 10€ Γενική – 8€ Προπώληση.
Παρασκευή 7 Ιουνίου: Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής, Παραμυφικό, Κώστας Λαμπρούλης, Εναλλακτική Λυρική Σκηνή – Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, Εισιτήριο: 12€ Γενική – 9€ Προπώληση.
Σάββατο 8 Ιουνίου: Τ. Οικονομάκη με Γκλαβάνη, Με το Χρώμα αρχηγό, Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη. Ελεύθερη είσοδος.
Κυριακή 9 Ιουνίου: Εξωραϊστική Θερινός Κινηματογράφος, The Prefabricated Quarted – Χρήστος Γούσιος. Εισιτήριο: 7€ Γενική.
Δευτέρα 10 Ιουνίου: Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί από το site – Εικαστική Εγκατάσταση, ΛεΡεβ, Ιρένε Μυρίλλα – Εύα Πασχαλάκη – Νίκος Φυτάς. Ελεύθερη είσοδος. Καλειδοσκόπιο, Π. Μελά, Κασσάνδρα, Δέσποινα Σαραφείδου.
Τρίτη 11 Ιουνίου: Αχίλλειο Θέατρο, Η Απελευθέρωση, Ζωή Ξανθοπούλου. Εισιτήριο: 10€ Γενική – 8€ Προπώληση.
Τετάρτη 12 Ιουνίου: Χοντρό Μπιζέλι, Σκάλα προς τα Παλιά, Παντελής Χατζηκυριάκος και Φίλοι. Ελεύθερη είσοδος.
Πέμπτη 13 Ιουνίου: Αχίλλειο Θέατρο, Ναπολεοντία, Αναστασία Κουμίδου, +ΕπίΚεντρο. Εισιτήριο: 10€ Γενική – 8€ Προπώληση.

Παρασκευή 14 Ιουνίου: Εξωραϊστική Θερινός Κινηματογράφος, Ο Μανάβης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος. Εισιτήριο: 5€ Γενική.
Σάββατο 15 Ιουνίου: Άξιον Εστί, Αυτοσχεδιάστε Παίζοντας, Στέφανος Χυτήρης – Τάσος Στάμου – Γιώργος Ζιάρκας. Συμμετοχή: 8€. Καλειδοσκόπιο, Π. Μελά με Τ. Οικονομάκη, Elevation Improptu, Στέφανος Χυτήρης – Τάσος Στάμου – Γιώργος Ζιάρκας. Ελεύθερη είσοδος.
Δευτέρα 17 Ιουνίου: Οργανισμός Λιμένος Βόλου, Parking – Εικαστικές Εγκαταστάσεις, Ο Ναός του Τεχνο-αστικού, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου – Κώστας Τσιάχας – Νίνα Χατζηθεοφίλου. Ελεύθερη πρόσβαση. Η Έκπτωτη Προσδοκία, X-Square Design Lab (Χριστόφορος Κώνστας – Χρήστος Μαγγανάς). Ελεύθερη πρόσβαση.
Τρίτη 18 Ιουνίου: Αχίλλειο Θέατρο, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Γεωργία Καρυστινού με τον Ένκε Φεζολλάρι. Εισιτήριο: 10€ Γενική – 8€ Προπώληση.
Τετάρτη 19 Ιουνίου: Χοντρό Μπιζέλι, Ένα βράδυ με τον Στάθη, Στάθης Μιλάνος. Ελεύθερη είσοδος.
Πέμπτη 20 Ιουνίου: Αχίλλειο Θέατρο, Με.Σω, Δήμητρα Παπανικολάου – Χρήστος Σιτοκωνσταντίνου. Εισιτήριο: 5€ Γενική.
Παρασκευή 21 Ιουνίου: Αχίλλειο Κινηματογράφος, ALPHA – MOVIE, Στάθης Αθανασίου. Εισιτήριο: 5€ Γενική.
Σάββατο 22 Ιουνίου: Αχίλλειο Κινηματογράφος, Ευρυδίκη, Χρήστος Σχοίνας – Νίκος Φυτάς. 3€ γενική είσοδος.
Κυριακή 23 Ιουνίου: Θεατράκι Αναύρου, Μουσικό Κουτί, Δήμητρα Παππά, Ομάδα Ομπρέλα. Ελεύθερη είσοδος.
Τρίτη 25 Ιουνίου: Άξιον Εστί, Άλλη Μεριά, Το Σκλαβί, Κατερίνα Στάικου, Δη.Θε. Κηφισιάς – Act & Play. Εισιτήριο: 8€ ανά παιδί/συνοδός.

Ποιοι είναι οι στόχοι του για το 2019;
Καθώς μπαίνει στο 8ο εξάμηνο διεξαγωγής του και στην 4η διοργάνωση του, το Φεστιβάλ Βόλου αυξάνει σημαντικά το ποιοτικό επίπεδο των δράσεων και παράλληλα ενεργοποιεί χωριά του Πηλίου όπου και παρουσιάζει μέρος των εκδηλώσεών του. Στόχος είναι το από εδώ και πέρα σταθερά αυξανόμενο ποιοτικό επίπεδο των δράσεών του, ο ανοιχτός διάλογος με το κοινό μέσω των θεματικών ταυτοτήτων του, η αύξηση μετακλήσεων προς και από την πόλη του Βόλου, η προσέγγιση ευρύτερου φάσματος του κοινού, η σταθερή αύξηση των θεατών στις εκδηλώσεις του, η καθολική προσβασιμότητα σε σταθερά αυξανόμενο κομμάτι του προγράμματος εκδηλώσεών του, η παρουσίαση πρωτοποριακών θεαμάτων, η δικτύωση με αντίστοιχης φιλοσοφίας φεστιβάλ και τέλος η αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Τον Σεπτέμβριο 2019 στέλνει επιλεγμένες παραστάσεις του καλλιτεχνικού του προγραμματισμού στο φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών Λάρισας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2019 το Φεστιβάλ Βόλου επιχειρεί πλέον και στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Φουγάρο και τον Δήμο Ναυπλιέων, όπου και παρουσιάζει επιλεγμένες δράσεις του καλλιτεχνικού του προγραμματισμού, με σκοπό να ενεργοποιήσει την εκεί κοινότητα αλλά και να εκκινήσει τη δικτύωση με τις επιλεγμένες πόλεις (Λάρισα, Ναύπλιο, Ιωάννινα, Σκόπια, Βελιγράδι).
Για περισσότερες πληροφορίες: Κ: +30 6981167678. Ε: [email protected] F: www.facebook.com/volosfestival. S: www.volosfestival.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το