Τοπικά

Ιούνιο θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Τον Ιούνιο αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών. Το υπουργείο παιδείας για τα επόμενα δύο χρόνια σχεδιάζει την πρόσληψη 10.500 μόνιμων νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών γενικής αγωγής, καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί από πρόπερσι 4.500 μόνιμοι στην ειδική αγωγή.
Μάλιστα οι τοπικοί εκπαιδευτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι φέτος έγιναν τόσο νωρίς οι μεταθέσεις, γιατί προφανώς αναμένονται οι μόνιμοι διορισμοί για τον Ιούνιο και γι’ αυτό θέλουν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες.
Οι πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι να γίνουν σε μία φάση φέτος και οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, σίγουροι είναι οι 5.250 διορισμοί να πραγματοποιηθούν φέτος, όπως προβλέπει και ο αρχικός σχεδιασμός.

Πάντως όλα δείχνουν ότι η αγωνία χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών λήγει σε λίγες εβδομάδες.
Το υπουργείο παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ για τον καθορισμό του αριθμού μονίμων διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς και της κατανομής των θέσεων ανά ειδικότητα.
Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών και τον Ιούνιο αναμένεται να γίνει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων.
Παράγοντες από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα εκτιμούν ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών στη γενική αγωγή, μια εξέλιξη που επέδρασε ήδη θετικά και στο υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των αιτημάτων από δάσκαλους και καθηγητές για μετάθεση.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος επισήμανε πως «οι μόνιμοι διορισμοί 5.250 εκπαιδευτικών προκαλούν μια κινητικότητα που είχε να παρουσιαστεί αρκετά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα φέτος έγιναν πολλές μεταθέσεις εκπαιδευτικών και ικανοποιήθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τα αιτήματα. Έτσι, ενώ μέχρι πέρυσι για να μετατεθεί κάποιος δάσκαλος στη χερσαία Μαγνησία θα έπρεπε να διαθέτει 110 μόρια, φέτος εισήλθαν με 30-40 μόρια λιγότερα που αυτό σημαίνει και λιγότερα χρόνια σε αναμονή για να προσεγγίσει κάποιος τον μόνιμο τόπο διαμονής του».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «Στις φετινές μεταθέσεις είδαμε ότι στα κενά συμπεριλήφθηκαν και ο συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών. Την οριστική εικόνα για τα οργανικά κενά στη Μαγνησία θα τη δούμε μετά την τοποθέτηση αυτών που έλαβαν μετάθεση και ζήτησαν βελτίωση θέσης. Ενδεχομένως να μην υπάρχουν στη Μαγνησία οργανικά κενά για τους δασκάλους που θα διοριστούν μόνιμοι. Άλλωστε από την 1η Σεπτεμβρίου μετά την αποχώρηση όσων έκαναν αίτηση για σύνταξη, τα οργανικά κενά θα γίνουν λειτουργικά και θα καλυφθούν από αποσπασμένους και αναπληρωτές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το