Τοπικά

Οι ιώσεις “πλημμύρισαν” παθολογικές και ιατρεία “Θ”

nosokomeio

Πλημμύρισαν οι Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου από ασθενείς με ιώσεις, ενώ και στα ιδιωτικά ιατρεία πολλοί είναι οι συμπολίτες που μεταβαίνουν αυτές τις ημέρες έχοντας συμπτώματα όπως καταρροή, βήχα, πυρετό, πόνο στο σώμα. Μέχρι στιγμής στη ΜΕΘ δεν έχει νοσηλευτεί κάποιο περιστατικό με γρίπη, ενώ υπάρχει και επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία του νομού, όπου ήδη καταγράφεται κινητικότητα από ασθενείς που θέλουν να αγοράσουν αντιβιοτικά, για να ανακουφιστούν.

Ο  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης τόνισε πως «αυτή την περίοδο παρατηρείται έξαρση ιώσεων, όπου μπορεί να περιλαμβάνονται κάποιες γρίπες. Άλλωστε αυτή είναι η περίοδος εμφάνισης της γρίπης. Εμείς σαν γιατροί διαπιστώνουμε ότι μετά τις γιορτές έχουν αυξηθεί οι ασθενείς από διάφορες ιώσεις. Αν μάλιστα δούμε, ότι τα συμπτώματα επιμένουν, τότε συστήνουμε στους ασθενείς, ιδίως στους ηλικιωμένους και τους ήδη επιβαρημένους,  να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο, καθώς μπορεί να προκληθεί κάποια επιπλοκή με πνευμονία ή βρογχίτιδα.  Συνήθως η ίωση ξεκινά από κάποιο απλό σύμπτωμα και στη συνέχεια, σταδιακά εκδηλώνονται και τα υπόλοιπα συμπτώματα. Η γρίπη, και αυτή είναι η διαφορά της, μπορεί να εκδηλωθεί αιφνίδια και να επιφέρει στον ασθενή πυρετό, κακουχία, πόνο στο σώμα και άλλα συμπτώματα. Μάλιστα για την γρίπη έχουμε ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι υπάρχει πλέον ένα νέο στέλεχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε τεθεί ως Ιατρικός Σύλλογος σε επιφυλακή.

Όπως τονίστηκε από γιατρούς της ΜΕΘ, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποιο νοσηλευόμενο περιστατικό με γρίπη. Οι δύο παθολογικές Κλινικές είναι γεμάτες από ασθενείς με διάφορες ιώσεις, αλλά δεν έχουν σταλεί στη ΜΕΘ περιστατικά που να εξελίχθησαν σε γρίπη.

Πάντως και οι γιατροί του Νοσοκομείου έχουν ενημερωθεί για το νέο στέλεχος της γρίπης που, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το αντιγριπικό εμβόλιο δεν το καλύπτει πλήρως.

«Ακούμε για την εμφάνιση της γρίπης σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά μέχρι στιγμής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου δεν έχουμε νοσηλεύσει κάποιο περιστατικό» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης είπε πως «όντως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει κινητικότητα στα φαρμακεία από πελάτες που θέλουν να αγοράσουν διάφορα αντιβιοτικά, γιατί έχουν ασθενήσει από ιώσεις. Βέβαια ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει όλα τα φάρμακα που χρειάζεται, αφού κάποια δεν καλύπτονται από το Ταμείο, και γι’ αυτό καταφεύγει ακόμη και στα γιατροσόφια, σαν να ζούμε στο 1900».

Αναφορικά με την επάρκεια του αντιγριπικού εμβολίου σημείωσε ότι υπάρχουν ποσότητες και ο κόσμος μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Συμπλήρωσε δε ότι η προσέλευση των πολιτών για να εμβολιαστούν, κινείται στα περυσινά επίπεδα, και μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι ευπαθείς ομάδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το