Τοπικά

Ιώσεις ταλαιπωρούν τα παιδιά – Αυξημένη προσέλευση στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου 

Ιώσεις του αναπνευστικού και όχι μόνο ταλαιπωρούν αυτές τις μέρες αρκετά παιδιά και εφήβους, με συνέπεια να εκδηλώνονται ήδη οι πρώτες απουσίες στα σχολεία. Πυρετός που ορισμένες φορές είναι υψηλός και έντονος, πόνος στο στομάχι, βήχας και μικρή καταρροή, είναι μερικά από τα κύρια συμπτώματα.
Η κίνηση στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου είναι αυξημένη από γονείς που διακομίζουν τα παιδιά τους για να εξεταστούν, ενώ έντονη κινητικότητα εκδηλώνεται και στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων.
Η απότομη εναλλαγή του καιρού από τη ζέστη στην έντονη δροσιά συνδυασμένη και με βροχοπτώσεις, μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχει παίξει ρόλο στην εκδήλωση των ιώσεων. Άλλωστε πρόκειται για γνώριμο φαινόμενο εδώ και χρόνια.
«Οι πρώτες φθινοπωρινές ιώσεις είναι αναμενόμενες, ένα φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και χρόνια» τονίζουν οι γιατροί.

Μάλιστα ένας ακόμη λόγος για την αύξηση των ιώσεων αυτή την περίοδο είναι ότι τα παιδιά επέστρεψαν στους Παιδικούς Σταθμούς, στα Νηπιαγωγεία, στα Δημοτικά, υπάρχει συνωστισμός και είναι φυσικό επόμενο από τον συνωστισμό να κολλάει το ένα παιδί το άλλο.
Το μεγαλύτερο ζήτημα το έχουν, όσα παιδιά εντάσσονται για πρώτη φορά σε ένα περιβάλλον εκπαίδευσης με πολλά παιδάκια και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει συνηθίσει τη συνύπαρξη αυτή.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν γιατροί «είθισται το πρώτο χρόνο που το παιδί θα βρίσκεται σε έναν χώρο με πολλά παιδιά, να αρρωστήσει περισσότερες φορές, μέχρι να δυναμώσει ο οργανισμός του και να λάβει τα απαραίτητα αντισώματα».
«Αυτές τις μέρες παρατηρείται μια αύξηση στα περιστατικά με τις ιώσεις» τόνισε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Αναστασία Αναστασίου-Κατσιαρδάνη και πρόσθεσε, πως ενδεικτικά μέσα σε δύο μέρες επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο για εξέταση, καθώς εμφάνισαν συμπτώματα ίωσης 30-40 παιδιά».

Η ίδια συμπλήρωσε, πως «είναι μια εποχή που εκδηλώνονται διαφόρων ειδών ιώσεις, όπως από το αναπνευστικό, αλλά και από άλλα συστήματα του οργανισμού».
Στην Παιδιατρική Κλινική νοσηλεύονται αρκετά παιδιά, αν και τακτική της Κλινικής είναι να αξιοποιείται και η μονάδα βραχείας νοσηλείας και στην παιδιατρική να εισάγονται τα πιο σοβαρά περιστατικά.
Πάντως φαίνεται ότι ήδη εισήλθαμε στην περίοδο των ιώσεων, που ανά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρούν τα παιδιά και τους εφήβους, μια κατάσταση που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος της άνοιξης.
Παράλληλα οι ιώσεις ταλαιπωρούν και τους ενήλικες με βήχα, πυρετό, ρίγος και πονοκέφαλο, που τους καθηλώνουν για δύο με τρεις μέρες στο κρεβάτι και είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για να θεραπευτούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το