Αθλητισμός

Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης: “Αναβατήρας προόδου το τμήμα κολύμβησης” 

Το τμήμα κολύμβησης της Νίκης Βόλου δείχνει ότι αποτελεί ένα υγιές κύτταρο στον τοπικό αθλητισμό. Πέρα από τις διακρίσεις των κολυμβητών που πέφτουν στην πισίνα με το κυανόλευκο σκουφάκι και την έναρξη της συνεργασίας με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Νίκο Γέμελο, η φιλοσοφία που διέπει τους παράγοντες του τμήματος, είναι το εχέγγυο για την επίτευξη ακόμη περισσότερων στόχων στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης κατέχει τη θέση του προέδρου στη Διοικούσα Επιτροπή κολύμβησης της Νίκης. Βρίσκεται σ’ αυτό το πόστο τον τελευταίο χρόνο και ηγείται μίας ομάδας δέκα ανθρώπων, οι οποίοι καθημερινά αφιερώνουν αρκετές ώρες για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Ο τίτλος που φέρει ο 51χρονος παράγοντας μοιάζει να είναι το τελευταίο που τον απασχολεί και το προφίλ του διαφέρει αισθητά από εκείνο του παράγοντα που έχουν συνηθίσει, ίσως, οι περισσότεροι σ’ ένα αθλητικό σωματείο.
«Με ενδιαφέρει περισσότερο εκείνο που υπηρετώ και όχι τόσο η δική μου παρουσία. Ο αθλητισμός δεν έχει να κάνει με ρόλους, ούτε είναι μέσο να τροφοδοτούμε την αυταρέσκειά μας ή την οποιαδήποτε διάθεση για προβολή», εξομολογήθηκε με περισσή ειλικρίνεια ο κ. Χατζηεφραιμίδης, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρεί κτηνιατρείο στην πόλη μας.

Το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας δεν είναι άγνωστο στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, αφού και τα τέσσερα παιδιά του έχουν κολυμπήσει με τα χρώματα της Νίκης. Η Μαρία, η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του, έχει φτάσει μέχρι το «κατώφλι» της εθνικής, με σημαντικές διακρίσεις, ενώ και τα αδέρφια της, η Σταυρούλα, η Μαρίνα και ο Πρόδρομος, επίσης έχουν δελτίο στη Νίκη. Πώς προέκυψε η εμπλοκή του στα διοικητικά; «Δέχθηκα την πρόταση από τον πρόεδρο πριν έναν χρόνο, και μάλιστα θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό. Διέκρινα ότι μπορούσα να συνεισφέρω και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον σύλλογο. Αισθάνομαι υπερήφανος, που μπορώ και υπηρετώ τον αθλητισμό από αυτή τη θέση και θα συνεχίσω. Προσβλέπουμε στα νέα δεδομένα που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στον αθλητισμό της πόλης. Αξίζει, γιατί είναι από τα πιο υγιή κομμάτια της κοινωνίας».

Πέρα από τη «μαγιά» που υπάρχει στις ακαδημίες, αφού η Νίκη είναι πρωταθλήτρια στις μικρές ηλικίες, η συνεργασία με τον Νίκο Γέμελο, αρχιπροπονητή του Ολυμπιακού Πειραιώς, μόνιμου πρωταθλητή κολύμβησης στην Ελλάδα και συνάμα ομοσπονδιακό τεχνικό, μοιάζει με το «κλειδί» για να ανέβει η Νίκη σκαλοπάτι. Ο Γέμελος ανέλαβε ρόλο τεχνικού συμβούλου, με τον κ. Χατζηεφραιμίδη να αποκαλύπτει πώς προέκυψε η συνεργασία που προκάλεσε αίσθηση: «Μετά από έντονο προβληματισμό και συζήτηση με τον πρόεδρο, αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Είναι τιμή μας που ένας άνθρωπος με την ιστορία του κ. Γέμελου, θα μας βοηθήσει να πάμε λίγο παραπέρα. Από ένα τηλεφώνημα ξεκίνησαν όλα, το οποίο μάλιστα ήταν απόλυτα ειλικρινές και αυτό ήταν που ουσιαστικά προκάλεσε μία συνάντηση. Από εκεί ξεκίνησε η οργάνωση για το πώς θα ήθελε να λειτουργήσει το τμήμα με την παρουσία του στον σύλλογο. Υπό την επίβλεψή του τα αγωνιστικά τμήματα εφεξής θα λειτουργούν με ενιαία δομή, ενώ στις υποδομές θα υπάρξουν καινοτόμες προτάσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουμε σιγά-σιγά. Θα υπάρξει μία αναδιοργάνωση στις ακαδημίες και ουσιαστικά θα μπει ένα νέο πρόγραμμα, ώστε ένα παιδί μπαίνοντας στη μικρή πισίνα να μαθαίνει με ασφάλεια να κολυμπάει και στην πορεία να αναπτύσσει γνώση των στυλ και να ανακαλύπτει τις δεξιότητές του. Κάποιος μπορεί να είναι καλύτερος στο πρόσθιο, άλλος στο ύπτιο ή στην «πεταλούδα». Παράλληλα, θα αναπτύξουμε κάποια συγκεκριμένα αγωνίσματα, όπως η τεχνική κολύμβηση, η κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης, όπου ο κ. Γέμελος πραγματικά θεωρείται από τους πιο εξειδικευμένους στον κόσμο, ενώ φέτος θα έχουμε και τρίαθλο».

Φωτό: Ο Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης (αριστερά), μαζί με τον πρόεδρο της Νίκης Στέργιο Φάτση (στο μέσον) και τον νέο προπονητή Νίκο Γιαννόπουλο

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το