Ελλάδα

Ιωάννινα: Παρέμβαση εισαγγελέα για εμβολιασμούς από το «παράθυρο»

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων μετά από πληροφορίες ότι «ξεκλείδωσαν» ΑΜΚΑ εργαζομένων σε εταιρεία οι οποίοι αρχίσαν να εμβολιάζονται. Με το θέμα να παίρνει διαστάσεις από τον τοπικό Τύπο και να φτάνει μέχρι τα «αυτιά» των Αρχών, διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως έγιναν εμβολιασμοί έξω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και σε ομάδες που δεν περιλαμβάνονται σε καμία από τις κατηγορίες που πρέπει να διατεθούν ακόμη και τα υπόλοιπα των εμβολίων!

Το μεσημέρι της Πέμπτης λοιπόν, ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή διαβιβάστηκε στην Αστυνομία και την έρευνα αναλαμβάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Ο αριθμός όσων εμβολιάστηκαν από το… παράθυρο, είναι άγνωστος μέχρι στιγμής, όπως και τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία έγιναν.

Σύμφωνα με το Epiruspost που αποκάλυψε και το θέμα, ήταν η παρουσία αρκετών ατόμων νεαρής ηλικίας.

Από χθες οι εμβολιασμοί ατόμων που δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες επίσημα έχει ανοίξει ο εμβολιασμός διακόπηκαν. Οσοι προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν παρότι τα ραντεβού ήταν καταχωρημένα με ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο!

Οσοι εμβολιάστηκαν έξω από τα προβλεπόμενα στην παρούσα φάση φέρεται ότι εργάζονται σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, όλοι στην ίδια επιχείρηση τροφίμων στην περιοχή των Ιωαννίνων. Αυτό που μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να απαντήσει είναι με ποιόν τρόπο καταχωρήθηκαν τα ραντεβού στο επίσημο σύστημα των εμβολιασμών. Σημειώνεται ότι δεν επρόκειτο για εμβολιασμούς από τα υπόλοιπα που προκύπτουν λόγω ακυρώσεων αλλά για κανονικά καταχωρημένα ραντεβού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα πέρα από τα νοσοκομεία θα επεκταθεί και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ούτε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ούτε από την Πολιτική Προστασία, ούτε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το