Ελλάδα

Ιωάννινα: Νεκρός τρόφιμος του γηροκομείου – Εγκλωβισμένοι για δεύτερη μέρα οι ηλικιωμένοι

Ένα 24ωρο μετά την κραυγή αγωνίας και απόγνωσης του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας στα Ιωάννινα Χρήστου Ζαμπίρα, το γηροκομείο της περιοχής δεν έχει αδειάσει από τους 56 ηλικιωμένους οι οποίοι διαγνώστηκαν με κορoνοϊό. Μιλώντας ο ίδιος στο ethnos.gr τόνισε ότι αν και έχει δρομολογηθεί η μετακίνησή τους σε άλλα νοσοκομεία και υγειονομικές υποδομές της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, ακόμη παραμένουν κάποιοι ηλικιωμένοι στις εγκαταστάσεις.

Η μεταφορά τους κρίνεται επιβεβλημένη καθώς οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι και ο κοωνοϊός έχει επιβαρύνει την κατάστασή τους. Στο γηροκομείο διαγνώσθηκαν 56 ηλικιωμένοι και 3 εργαζόμενοι με κορoνοϊό, ενώ ένας 92χρονος τρόφιμος ο οποίος είχε και υποκείμενα νοσήματα έχασε τη ζωή του χθες. Ο ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους 5 ασθενείς από το γηροκομείο επίσης θετικούς στον ιό στο νοσοκομείο Φιλιατών σε πτέρυγα που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες μέρες, Ωστόσο, λίγες ώρες κατέληξε.

Στο μεταξύ πλήρως ενεργοποιείται το Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ώστε να αντιμετωπίσει περιστατικά ασθενών με Covid-19.Ήδη στις εγκαταστάσεις του, που μέχρι πριν λίγες ημέρες χρησιμοποιούνταν για την υποδοχή υπόπτων, νοσηλεύονται 11 ασθενείς

Το Πολυδύναμο διαθέτει συνολικά 24 κλίνες που θα είναι στο σύνολό τους διαθέσιμες μέχρι την Πέμπτη καθώς χθες υπογράφηκε η απόφαση για την στελέχωσή του με γιατρούς. Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση των Ιωαννίνων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χθες ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση στην περιοχή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το