Τοπικά

Ιωάννα Παπαδημητρίου: Οι δικαστικοί υπάλληλοι απέρριψαν την πρόταση για επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου

Η γενική συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων απέρριψε την πρόταση για επέκταση-προσθήκη στο υπάρχον κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, ξεκαθαρίζει με σημερινή δήλωσή της η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου, η οποία πάντως παραδέχεται ότι μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Στρατηγόπουλο είχαν συναντηθεί με τη Ζέττα Μακρή για το θέμα αυτό. Η κ. Παπαδημητρίου επισημαίνει, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει ποια ήταν η απόφαση των μελών του δικηγορικού συλλόγου όπου παραπέμφθηκε η πρόταση.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρει:

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου, εκπροσωπώντας το σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων Βόλου, είχα άψογη συνεργασία τόσο με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Βόλου κ. Στρατηγόπουλο, όσο και με τον αείμνηστο Λάζαρο Γαϊτάνη.

Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του συλλόγου μας ήταν πάντα στην κατεύθυνση της ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου και λειτουργικού δικαστικού μεγάρου.

Επί δημαρχίας Σκοτινιώτη είχε γίνει μία συνάντηση στο δημαρχείο βόλου στην οποία συμμετείχαν και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Τότε μάλιστα εκπονήθηκε μια μελέτη για την χωροθέτηση του νέου δικαστικού μεγάρου σε πέντε προτεινόμενα οικόπεδα. Την μελέτη αυτή με τον Λάζαρο Γαϊτάνη την παραδώσαμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο.

Στην μελέτη αυτή ένα από τα προτεινόμενα οικόπεδα ήταν και αυτό της Στέγης Ανηλίκων. Και μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα της Πολεοδομίας Βόλου, του ΤΕΕ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των Κτηριακών Υποδομών ήταν και το πλέον κατάλληλο.

Κατά την διάρκεια των κοινών επισκέψεων μας στο Υπουργείο με τον Λάζαρο Γαϊτάνη είχαμε καταθέσει αυτή τη μελέτη και σε μία άτυπη επιτροπή με παράγοντες του Υπουργείου ο γγ κύριος Κοσμάτος μας διαβεβαίωσε ότι θα αναθέσει στις Κτηριακές Υποδομές την επί τόπου αυτοψία των χώρων που περιέχονταν στην μελέτη αυτή, πλην αυτού της Στέγης Ανηλίκων, το οποίο, όπως μας είπε, είχε ήδη χαρακτηριστεί ως χώρος ανέγερσης ενός κέντρου Φιλοξενίας ανηλίκων με παραβατική συμπεριφορά.

Λίγο πριν τις εκλογές του Μαϊου του 2019 κλιμάκιο των Κτηριακών Υποδομών επισκέφτηκε το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου προκειμένου να εντοπίσει τα προβλήματα και να κοστολογήσει ένα είδος συντήρησης και πέραν τούτου τίποτε άλλο.

Για την αλήθεια ή όχι των δηλώσεων μου στο πρόσφατο δελτίο τύπου παραπέμπω τόσο τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και οποιονδήποτε πολίτη του Βόλου να αναζητήσουν στο Google τις δηλώσεις όλων όσων συμμετείχαν στην συνάντηση στο Δημαρχείο Βόλου, τον Δεκέμβριο του 2019 καθώς και τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση τον Ιανουάριο του 2020.

Επί της ουσίας συμφωνούμε με τον κ. Στρατηγόπουλο και δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκε από την προηγούμενη επιστολή μου. Είχαμε συμφωνήσει τον Δεκέμβριο του 2019 να μεταφερθεί στον Υπουργό μια κοινή δήλωση αλλά προφορικά τόσο ο ίδιος όσο και εγώ είχαμε αναφέρει, εκείνος την επιφύλαξη του και εγώ την δυσπιστία μου για το αν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Με τον κ. Στρατηγόπουλο κατηγορηθήκαμε από μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου ότι συμφωνήσαμε με την πρόταση της κυρίας Μακρή για επέκταση-προσθήκη στο υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο. Μετά λόγου γνώσεως δηλώνω ότι ναι έγινε αυτή η συνάντηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των μελών των συλλόγων μας. Από την πλευρά των υπαλλήλων η πρόταση αυτή απορρίφθηκε με απόφαση γενικής συνέλευσης. Απο την πλευρά των μελών του δικηγορικού συλλόγου δεν ξέρω τι αποφασίστηκε.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα σήμερα στον τοπικό τύπο ότι ο δικηγορικός σύλλογος έχει συγκεκριμένη πρόταση για το χώρο ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου. Απομένει η ενημέρωση, η συνέχιση της καλής συνεργασίας με το ΔΣ του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων και μια νέα κοινή συνάντηση με τους φορείς του Βόλου

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου

Εκπρόσωπος των δικαστικών υπαλλήλων στην ΟΔΥΕ

Εκπρόσωπος της ΟΔΥΕ στην ΑΔΕΔΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το