Τοπικά

Ιωάννα Ευσταθίου: Η Σκόπελος παραμένει το νησί του «Mamma Mia»

Εκατοντάδες ζευγάρια απ’ όλον τον κόσμο τα τελευταία χρόνια επιλέγουν τη Σκόπελο για την τέλεση των γάμων τους. Γαμπροί και νύφες από πολλές χώρες του εξωτερικού επισκέπτονται το νησί των Βορείων Σποράδων, που αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς της χώρας.

Ο γαμήλιος τουρισμός στη Σκόπελο πήρε τα… πάνω του από το 2008 κι έπειτα, όταν δηλαδή προβλήθηκε στους κινηματογράφους το μιούζικαλ «Mamma Mia», το οποίο εξελίχθηκε σε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Δεκάδες μελλόνυμφοι, που θέλουν μέχρι και σήμερα να νιώσουν όπως οι πρωταγωνιστές της ταινίας, καταλήγουν στη Σκόπελο, προκειμένου να τελέσουν τον γάμο των ονείρων τους. Ο αντίκτυπος του «Mamma Mia», στο οποίο πρωταγωνίστησαν η Μέριλ Στριπ και ο Πιρς Μπρόσναν καλά κρατεί κι ας πέρασε πάνω από μία δεκαετία από τότε που εικόνες από τη Σκόπελο ταξίδεψαν σ’ όλο τον κόσμο, χάρη στην επιλογή του νησιού για τα κινηματογραφικά γυρίσματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Σκόπελος στις περισσότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, μνημονεύεται ως «το νησί του Mamma Mia».

Οι προοπτικές του γαμήλιου τουρισμού στη Σκόπελο είναι μεγάλες κι αυτός ήταν ο σημαντικότερος, ίσως, λόγος για τη σύγκληση της προχθεσινής σύσκεψης ανάμεσα στη νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο wedding planning. Άλλωστε, στη Σκόπελο λειτουργούν γραφεία, τα οποία πωλούν οργανωμένα πακέτα σε ζευγάρια.
Η κ. Ιωάννα Ευσταθίου, η οποία ζει στη Σκόπελο εδώ και 29 χρόνια, ενώ είναι και η ίδια ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξασφάλισε την παρουσία της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου. Έχοντας εμπειρία πολλών ετών στον τουρισμό, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όταν και θα αναλάβει επίσημα τα καινούρια της καθήκοντα, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων με την τουριστική προβολή της Σκοπέλου.

Η εξατομίκευση των υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου για την κάλυψη των αναγκών που έχει κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι, είναι το ζητούμενο για εκείνη, ώστε η Σκόπελος να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σ’ αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού, που αποφέρει σημαντικούς τζίρους στις επιχειρήσεις του νησιού. Κι αυτό γιατί τα ζευγάρια που επιλέγουν τη Σκόπελο για την τέλεση του θρησκευτικού ή πολιτικού γάμου τους, συνοδεύονται, τόσο από συγγενείς, όσο και φίλους, οι οποίοι με τα χρήματα που αφήνουν, τονώνουν σημαντικά την τοπική οικονομία.

«Από το 2008 κι έπειτα, τελούνται πάρα πολλοί γάμοι στη Σκόπελο, ενώ εξίσου αρκετοί είναι και εκείνοι που έρχονται εδώ για να ανανεώσουν τους όρκους τους. Ο γαμήλιος τουρισμός είναι σημαντικό κεφάλαιο για το νησί και θέλουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερα στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Ωφελημένοι βγαίνουν και οι tour operators, αφού οι επισκέπτες έρχονται με πτήσεις τσάρτερ κι έχουμε μεγαλύτερες πληρότητες», υπογράμμισε η κ. Ευσταθίου και πρόσθεσε: «Το νησί έχει πολλά σημεία, που αξίζει να προβληθούν, όπως για παράδειγμα ο Αη-Γιάννης, στο Καστρί της Σκοπέλου, το εκκλησάκι που προβλήθηκε στην ταινία «Mamma Mia». Βέβαια γενικότερα υπάρχουν πολλές ακόμη εκπληκτικές τοποθεσίες».
Η Σκόπελος βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Άγγλων, με την κ. Ευσταθίου να λέει: «Παραδοσιακά οι Βόρειες Σποράδες προτιμώνται από την αγγλική αγορά. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της κίνησης από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως είναι η Ουγγαρία και η Τσεχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία Τσέχα που δραστηριοποιείται στο νησί μας, πέρυσι πραγματοποίησε έξι γάμους με συμπατριώτες της, ενώ φέτος έχει φτάσει ήδη τους τριάντα».
Κλείνοντας δε, αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνεται για τη νέα χρονιά. «Ήδη για το 2020 έχουμε πολλά requests. Εκτιμώ ότι την επόμενη χρονιά θα γίνουν περισσότεροι γάμοι στη Σκόπελο, σε σύγκριση με φέτος», είπε η κ. Ιωάννα Ευσταθίου, σχολιάζοντας τις τάσεις στον γαμήλιο τουρισμό, ενώ δεν έκρυψε ότι τα πακέτα των γάμων μπορούν να αποτελέσουν «αντίδοτο» στις μειωμένες κρατήσεις. «Ποντάρουμε στον γαμήλιο τουρισμό για την ανάπτυξη τουρισμού. Πόσο μάλιστα φέτος που κινηθήκαμε σε χαμηλότερα επίπεδα. Στη Σκόπελο η μείωση στις κρατήσεις αγγίζει το 26%. Οπότε, χρειάζονται δράσεις, για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, αλλά και να εξετάσουμε λύσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το